Terug naar AFF met Penelope Isles en Personal Trainer

Terug naar AFF!  Onder die vlag lanceert de organisatie rond het Absolutely Free Festival in Genk op 6 en 7 augustus twee volwaardige festivalavonden.  Aan bood: een twintigtal muzikale acts op het scherpst van de snee, gecombineerd met de typische AFF-sfeer.  Er zijn slechts 500 tickets beschikbaar.

Al meer dan anderhalf jaar liggen de motoren van het Absolutely Free Festival (AFF) in Genk noodgedwongen stil. Intussen is er onafgebroken gesleuteld aan de toekomst, en met resultaat! Want over exact 1 maand – op 6 en 7 augustus – mogen de toegangspoorten op de terreinen aan C-mine openzwaaien voor ‘Terug naar AFF’. Dat wordt de intieme maar even gezellige versie van grote broer Absolutely Free Festival. Per avond kunnen 500 muziekliefhebbers in de groene omgeving van C-mine een veilig feestje bouwen in een festivaldorp met open podia, terrassen en food & drink-corners.

‘Terug naar AFF’ gaat muzikaal ‘beyond borders’ en mikt daarvoor bewust op spannende geluiden die niet per se bekend in de oren klinken. Op 6 en 7 augustus kan het publiek kennismaken met jong en vooral verrassend talent uit binnen- én buitenland. De elf namen van het hoofdpodium zijn vandaag geland. De acts van het elektronica-eiland volgen zeer binnenkort.

Op vrijdag zwaaien de festivalpoorten om 18 uur open en starten de concerten om 19 uur.  Lander Gyselinck, drummer bij BeraadGeslagen en STUFF. kruist de degens met Adriaan Van de Velde (Pomrad).  Dat noemt dan simpelweg Lander & Adriaan, en samen mikken ze op je heupen met gemuteerde funk, stuiterende jazz of hiphop.  Nog van de partij: de elektropop van Aili en Lo-Lee-Ta, maar ook het Nederlandse Meetsysteem dat filmische Nederpop brengt dat ergens tussen disco en yogamat landt.  En ook Tukan, winnaars van het Concours Circuit (de Waalse Rock Rally) zakken af naar Genk.

Op zaterdag brengt Penelope Isles (uk) je in pure extase.  Pre-pandemie walste de Britse band podia over de hele wereld plat met hun originele indierock vol speelse harmonieën en breed uitwaaierende gitaren.  Van bij onze noorderburen krijgen we bezoek van Personal Trainer, een bont gezelschap uit Amsterdam dat uitblinkt in het neerpennen van verdomd catchy popdeuntjes.  Spek naar de bek voor fans van Blur, Polyphonic Spree en Broken Social Scene!  Van eigen bodem ook nog flink wat talent overigens, of wat te denken van The Guru Guru, dat hun nieuwe EP “It’s a (doggy) world” maar al te graag komt voorstellen.  Nog van de partij: Stoop Kid, het lo-fi indierockproject van Jens Rubens.  Denk Silver Jews of Grandaddy.  En ook Camille Camille en Aster tekenen present met hun weemoedige (indie)folk.

Ook dit jaar blijft AFF een gratis festival. Omdat het aantal plaatsen per dag beperkt is tot amper 500 wordt op voorhand wel een drankwaarborg gevraagd. Die kan je tijdens het festival omzetten in drankkrediet. Heel concreet: je schrijft via de betaalmodule op de site van AFF 10 euro per dag/per bezoeker over en bent zo zeker van je plaats. Ook niet vergeten mee te brengen naar het festival: drie gebruikte batterijen. Want AFF is en blijft hét batterijenfestival. Breng je drie gebruikte batterijen mee, dan kan je je volledige krediet tijdens het festival in drankjes omzetten. Vergeet je de batterijen, dan wordt een registratiekost van 2,5 euro aangerekend.

Een plaatsje reserveren is enkel mogelijk in veilige bubbels van 4 tot 8 personen. Je betaalt dan 40 tot 80 euro per gezelschap. Het aantal toeschouwers is beperkt tot 500.

Alle info: www.absolutelyfree.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × een =