KRANKLAND :: Esperance

Dat KRANKLAND niet van de geijkte paden is, weten we al langer. Voor zijn nieuwste project werkte Thomas Werbrouck samen met psychiatrische patiënten, op zoek naar de schoonheid van hun muzikale creaties. Het eerste resultaat van die dialoog, waarvan enola de videopremière mag brengen, is een eigenzinnig, breekbaar nummer dat ongetwijfeld zal blijven nazinderen.

Werbrouck was samen met Eline Adam de voorbije twee jaar bezig met ‘Project Z’, waarmee ze een eerbetoon aan (on)beminde muziek van bijzondere kunstenaars brachten. Het werd een wild universum van expressie en ongefilterde klanken. ‘Project Z’ passeerde ook als liveshow in de Singel in Antwerpen en de Vooruit in Gent, én er was ook een gelijknamige expo in Museum Dr. Guislain.

Het nieuwe nummer van KRANKLAND kadert in het bredere Introspection Music Experience (IME)-verhaal waarmee men met muziek de kloof wil dichten tussen mensen met en zonder psychische kwetsbaarheid. Dit gebeurt in samenwerking met de vzw KAOS. Het is een nieuwe fase in het muzikaal en artistiek universum van Werbrouck die het liefst klankexperimenten hand in hand laat gaan met intieme, breekbare songmaterie.

Voor “Esperance” en drie andere nummers kampeerde Thomas met zijn bandopnemer in het Psycho-Sociaal Centrum Sint-Alexius op zoek naar schoonheid rond de karakters en stemmen van Esperanza, Hortensia en Sulekho. “Een muzikale wereld waarin breekbaarheid kracht lijkt te zijn en geslotenheid een inwendig feest maskeert”, klinkt het.

Het resultaat van die fascinerende dialoog kan u hieronder zien in een beklijvende geanimeerde videoclip. Op 25 februari is er nog een muzikaal slotevent vanuit het Museum Dr. Guislain.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

8 + twintig =