Kanye West ft. Travis Scott :: Wash Us In The Blood

Spijt komt altijd te laat. Vraag maar aan Koning Filip of aan de ontwerper van de gedenkplaat in Elsene die de onafhankelijkheid van Congo in herinnering brengt. Echte vergiffenis kan enkel geschonken worden door onze heer Jezus. Of door zijn vertegenwoordiger op aarde – Yeezus – in de prima nieuwe single “Wash Us In The Blood”.

Kanye is een raadsel. Kanye is banaal. Kanye is gek. Kanye is geniaal. Kanye is een artiest, nee Kanye is kunst op zichzelf. Kanye is het allemaal, maar hier is Kanye vooral kwáád. En dat doet zijn artistieke output goed. “Wash Us In The Blood” is een nummer dat kan dienen als soundtrack voor een plunderende massa; het is – zeker in combinatie met de video – evenveel protestsong als hulde aan het geloof en het Afro-futurisme.

We worden onderworpen aan een preek op de tonen van een met steroïden opgepompte beat. Rusteloos verklankt de sirene op de achtergrond de urgentie van het moment. We worden geen rust gegund: alles wordt dichtgepleisterd met geroep en sirenes. Kanye is in zeer goeden doen in zijn scherpe lyrics en dondert tegelijk repetitief als een oudtestamentische profeet: “Holy Spirit Come Down/Holy Spirit Help Now/Wash Us in the Blood”. Het nummer is de agressieve en gerechtigde bastaardzoon van de albums Yeezus en zijn recente gospelplaten en erft er enkel de goede kwaliteiten van. Yeezy kan het nog.

“Wash Us In The Blood” zou op Kanye’s volgende album ‘God’s Country’ moeten staan, maar pin ons daar niet op vast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

9 + zes =