Badly Drawn Boy :: I Need Someone To Trust

En net toen je was gestopt te denken “hoe zou het nog zijn met…?” staat Badly Drawn Boy daar met een single die “HALLO!” schreeuwt. Onverwachte terugkeren zijn de beste, “I Need Someone To Trust” is er zo eentje.

“Sometimes it’s good to rearrange the order of things”, zong Damon Gough in 2010 op zijn laatste echte plaat als Badly Drawn Boy, en meteen verdween hij voor lang van het podium. Met een soundtrack en een feestelijke “hé mijn debuut is vijftien jaar oud”-tour haalde hij nog net 2015, maar toen wenkte het niets. Een scheiding, een herbronning, en nog eens vijf jaar verder is hij klaar voor een glorieuze terugkeer. “I Need Someone To Trust” laat een artiest horen die eindelijk opnieuw heeft leren omarmen wat hem zo goed maakte: een uitbundig arrangement, een warmbloedige klank, die stem die zo vertrouwd klinkt als je beste maat van vroeger, maar vooral een song waarin het hart zo klopt dat je het een knuffel wil geven. Eind deze maand is er negende plaat Banana Skin Shoes, en als die een beetje zoals deze single klinkt, dan komt alles dik in orde met de wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 − negentien =