Badly Drawn Boy brengt een trilogie uit

Afgelopen jaar was er al het nieuws dat Badly Drawn Boy de muziek had geschreven bij de Britse TV-film Is There Nothing We Could Do?, nu kunnen we melden dat Damon Gough met maar liefst drie -niet bij films behorende- platen terugkomt. De eerste van de It’s What I’m Thinking trilogie heet Pt.1 – Photographing Snowflakes en zal 4 oktober in de nog schaarse platenzaken liggen.

Het lijkt nog maar een paar jaar geleden dat we voor het eerst van de gemutste singer-songwriter hoorden, toch is The Hour of Bewilderbeast al tien jaar oud. Daarmee won hij de bejubelde Mercury Prize, maar dat was geen reden voor de man om dan maar het makkelijke pad te kiezen. Hij bleef vrij low-key, werd bij een groter publiek bekend voor zijn soundtrack bij de verfilming van Nick Hornby’s About A Boy en deed vooral die projecten die hij zelf wilde doen.

Waarvan de beoogde It’s What I’m Thinking-serie een goed nieuw voorbeeld is. Een project dat er misschien nooit van gekomen was als Is There Nothing We Could Do? vorig jaar niet zo goed ontvangen was. Nadat Born In The U.K. in 2006 werd afgebrand door recensenten –zeker de goddeau recensie niet gelezen- had Gough wel wat moeite om weer de studio in te duiken voor een opvolger, zo gaf hij recentelijk in een interview met de Ierse krant The Tribune toe. Maar de inspiratie kwam terug en nu zegt hij ook al materiaal te hebben voor nog twee platen. Het eerste deel is alvast “a bit more concise and I’ve never had such a universally positive reaction from those who have heard it. As soon as I finish any project I hate it.” Misschien is het ook daarom dat de man nog even zijn nieuw materiaal moet opfrissen voordat hij ermee op het podium stapt zoals de onderstaande video laat zien.

De tracklist van It’s What I’m Thinking, Pt 1 – Photographing Snowflakes:

  1. In Safe Hands
  2. The Order Of Things
  3. Too Many Miracles
  4. What Tomorrow Brings
  5. I Saw You Walk Away
  6. It’s What I’m Thinking
  7. You Lied
  8. A Pure Accident
  9. This Electric
  10. This Beautiful Ideas

De demo van “In Safe Hands” kunt U nu al beluisteren in ruil voor uw mailadres,
de eerste single “Too Many Miracles” komt eind september uit.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × 2 =