Moses Sumney :: Me in 20 Years

Nog een laatste keer mijmeren om dan die hele kerstperiode van ons af te schudden, en met goede moed het nieuwe jaar tegemoet te gaan. Moses Sumney verzorgt de bloedstollend mooie soundtrack.

De Amerikaanse soulzanger Moses Sumney geeft ons met “Me in 20 Years” een derde voorsmaakje van zijn dit jaar te verschijnen dubbelalbum ‘Græ’, als opvolger van zijn fantastische debuut ‘Aromanticism’ uit 2017.

‘Bitterzoet’ is het woord dat het nieuwe nummer van Sumney bij ons oproept. De tekst is in feite bikkelhard, een tirade van zelftwijfel en -kastijding. De spaarzame muzikale omlijsting en de zalvende, maar ietwat bevreemdende falset van de zanger weten toch een deken van warmte over dit nummer te draperen.

’s Ochtends kijk je met een kop koffie in de hand door het keukenraam naar de donkere winterwereld buiten, die wordt verlicht door de ontelbare kerstlichtjes. Ondertussen waren de etherische synths van de muziek rond als de ochtendnevel die onzichtbaar binnensluipt door de kieren van de ramen. Eenmaal binnengedrongen vermengt deze kille wasem zich met de warme koffiedampen uit je tas en je vochtige levensadem tot ze, samen uitgekristalliseerd, de ramen doen beslaan. Als was je gevangen in een ‘eeuwig januari’ van de ziel maakt het de blik glazig, terwijl je denkt aan wat voorbij is en nog – of integendeel: nooit meer – zal komen.

 

recent

Julian Lage Trio

14 april 2024De Roma, Borgerhout

Girl In Red :: I’M DOING IT AGAIN BABY!

Somberte verkoopt, zo ook de sad girl aesthetic waar...

Tommy Wieringa :: Nirwana

Joe Speedboot, Caesarion, Dit zijn de namen en De...

Bad Nerves

31 maart 2024Paaspop, Schijndel

Chase & Status

31 maart 2024Paaspop, Schijndel

verwant

Eindejaarslijstje 2020 van Jef De Ridder

2020 kwam muzikaal voor mij traag op gang, maar...

Moses Sumney :: græ

“I truly believe that people who define you control...

Moses Sumney :: Aromanticism

Moses Sumneys debuutalbum verraadt dat de man niet alleen...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in