Moses Sumney :: Me in 20 Years

De Amerikaanse soulzanger Moses Sumney geeft ons met “Me in 20 Years” een derde voorsmaakje van zijn dit jaar te verschijnen dubbelalbum ‘Græ’, als opvolger van zijn fantastische debuut ‘Aromanticism’ uit 2017.

‘Bitterzoet’ is het woord dat het nieuwe nummer van Sumney bij ons oproept. De tekst is in feite bikkelhard, een tirade van zelftwijfel en -kastijding. De spaarzame muzikale omlijsting en de zalvende, maar ietwat bevreemdende falset van de zanger weten toch een deken van warmte over dit nummer te draperen.

’s Ochtends kijk je met een kop koffie in de hand door het keukenraam naar de donkere winterwereld buiten, die wordt verlicht door de ontelbare kerstlichtjes. Ondertussen waren de etherische synths van de muziek rond als de ochtendnevel die onzichtbaar binnensluipt door de kieren van de ramen. Eenmaal binnengedrongen vermengt deze kille wasem zich met de warme koffiedampen uit je tas en je vochtige levensadem tot ze, samen uitgekristalliseerd, de ramen doen beslaan. Als was je gevangen in een ‘eeuwig januari’ van de ziel maakt het de blik glazig, terwijl je denkt aan wat voorbij is en nog – of integendeel: nooit meer – zal komen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × 2 =