The Bureau Of Atomic Tourism :: Two Part Oven In Thin Eleven

Het duurde even, maar de nieuwe plaat van The Bureau Of Atomic Tourism, vlaggenschip van onvermoeibare drummer Teun Verbruggen, loert om de hoek. Eden verschijnt einde november bij RAT Records. Vooruitgeschoven single “Two Part Oven In Thin Eleven” laat een nieuwe bezetting horen, met een lichtjes aangepast, maar nog altijd even ongrijpbaar geluid.

Dit bijzondere ensemble, dat nog opgericht werd voor het Follow The Sound Festival van 2011, kende intussen al een paar verschillende bezettingen. Die waren altijd opgebouwd rond het duo Verbruggen en Jozef Dumoulin (toetsen), met een hele resem buitenlandse kleppers. Voor Eden zijn dat Magnus Broo (trompet), Jon Irabagon (rieten), Julien Desprez (gitaar) en Ingebrigt Håker Flaten (bas). Stuk voor stuk uitgesproken persoonlijkheden die thuis zijn in uiteenlopende werelden. Nog belangrijker is dat ze allemaal een heel eigen taal ontwikkeld hebben op hun instrumenten.

Dat leidt ook in “Two Part Oven In Thin Eleven” weer tot een trip die aanvankelijk wat desoriënterend kan werken, want opnieuw samengesteld uit gelijke delen improvisatie, jazz en kierewiete cinema voor hongerige oren. Grootstedelijke furie, dreigende chaos en intergalactische erupties vechten om dominantie, voeren een onwezenlijke dans uit  op fijngemalen glas. En als dat al suggereert dat het allemaal een ernstige, al te cerebrale bedoening zou worden, think again. Dit is schaduwboksen op niveau, met een band die zichzelf blijft heruitvinden met koeien die loeien in de verte.

De band viert de release van zijn nieuwe album met een korte tournee: 4/12 in De Koer (Gent), 6/12 in kunstencentrum nona (BRAND! Festival, Mechelen), 7/12 in Walter (Brussel), 10/12 in Loft (Keulen) en 11/12 in JIN (Nijmegen). Go!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × twee =