Vivian Girls :: Sick

Nostalgie ahoy! Acht jaar na hun laatste album en vier jaar na de split roept het New Yorkse Vivian Girls de troepen opnieuw samen.

Katie Goodman (bas), Cassie Ramone (zang, gitaar) en Ali Koehler (drums) begenadigde muzikanten noemen, is de waarheid geweld aandoen, maar gepolijste virtuositeit was nooit het doel. Met hun rammelende noisepop bewandelde Vivian Girls de lo-fi grens tussen onbeluisterbaar en geweldig, en net als Dum Dum Girls combineerden ze girl group harmonieën uit de jaren zestig, een hoop reverb en de DIY-spirit van punkrock.

Direct en simpel zijn nog steeds de sleutelwoorden, destijds niet altijd als compliment bedoeld. Bergen vitriool en vileine misogynie werden hun deel, maar de aanhangers bleken minstens even fervent. De groep maakte er zijn sterkte van, tot het einde in 2014.

Plots komt daar dan deze vooruit gestuurde single en de aankondiging van een nieuw album (Memory) in september. ”Sick” keert grotendeels terug naar de voornoemde basiswaarden: een heerlijke throwback en een melodieus voorproefje om in rond te wentelen als de blije varkens die we zijn.

U moest al aan het luisteren zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

dertien − tien =