Warhola, Glints en SONS komen naar Crammerock

Crammerock heeft drie verse Vlaamse maatjes in de aanbieding. Met Warhola, Glints en SONS biedt het festival met deze lichting namen voor elk wat wils; frêle elektronica, verdomd slimme hiphop en dampende garagerock. Intussen zijn 11 straffe acts bekend. Nog een veertigtal te gaan.

Goed nieuws voor de fans van het muzikale brein achter Bazart: Oliver Symons komt ook met Warhola, zijn andere band, naar Crammerock. Vijf jaar nadat Symons met Warhola Humo’s Rock Rally heeft gewonnen, heeft Symons net zijn debuutplaat geperst: “Young loving”. Die bulkt van de elektronica, gemengd met een scheut melancholische pop. Op Crammerock-vrijdag brengt Symons 2 drummers en 2 synth-spelers mee die de sound van Warhola live extra punch geven.

Warhola werkte voor één track op zijn debuutplaat samen met een andere Crammerock-artiest: Glints, de hiphopband van Antwerpenaar Jan Maarschalk Lemmens, die hiphop overgiet met een lekker sausjes elektronica en pop. Vaak smaakt dat lekker smooth, maar op de hitsingle “Bugatti’, laat J-M merken dat hij ook spicy uit de hoek kan komen. Glints speelt ten dans op zaterdag 7 september.

Wie altijd pittig uit de hoek komen, zijn de kerels van SONS. Deze garagepunkrockers uit het naburige Melsele spelen een quasi-thuismatch op het fermste festival van het Waasland. Vorig jaar speelden deze polderzonen op zowat elk festival dat ertoe doet. Omdat ze ook vorig jaar sterk overtuigden, mogen ze dat kunstje nog eens dubbeldik komen overdoen, op Crammerock-zaterdag.

Crammerock vindt plaats van op 6 en 7 september in Stekene met verder o.a. Craig David, Circa Waves, Enter Shikari, The Vaccines en Black Box Revelation. Info en tickets: www.crammerock.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien − elf =