Fortress :: Darkside

“Daar issem, daar issem!”, zou Rick Desaedeleer zaliger uitroepen. Lang aangekondigd, lang gekoesterd, maar eindelijk uit, is daar dan toch: “Darkside”, de nieuwe single van Fortress.

Eén ding moet je Hanne Torfs alvast geven: geduld heeft ze wel. Al een jaar oud is die nieuwe single, maar toen moest dat “Wanderlust” dat het vuur aan de lont stak nog uitkomen. “Alles op zijn tijd” hield onze moeder ons altijd voor, en onze kop er af als die van ons en die van Torfs geen vrienden zijn. De School Is Cooltoetseniste bleef geduldig, en wachtte af tot het juiste moment was gekomen. Nu een deal met N.E.W.S. is gesloten, en een eerste EP in de maak is voor dit najaar is het zover: Fortress is go, en “Darkside” mag eindelijk zieltjes veroveren.

“Darkside” was het wachten waard. De kille elektronica van Ruben Den Brok wordt bruter en bruter, spreidt het bedje voor Torfs’ zang. De melodie is er één om duimen en vingers af te likken. “It feels like I’m falling / I’m falling again” gaat het, en het klinkt ook alsof je samen met de zangeres in één of ander verleidelijk konijnenhol tuimelt. En net als je denkt dat het gedaan is, stuurt Den Brok er nog een lekker instrumentaal stuk achter aan, voor we nog eens het refrein krijgen. Want dat soort snoepgoed is het wel. Fortress is gemaakt voor de hitparades. Goéie hitparades.

Luister hier naar “Darkside”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 − negen =