Aldous Harding :: The Barrel

Slaat sneller, harten van al wie zacht-duistere gothic folk aanhangt: de kwikzilveren Nieuw-Zeelandse sirene Aldous Harding komt in april terug met een nieuw album! Als voorsmaakje krijgen we alvast “The Barrel”, dat het mysterie genaamd Aldous Harding heerlijk frustrerend nieuw leven in blaast.

Een luchtige riff op akoestische gitaar die mooi tussen mineur en majeur schippert, enkele ongrijpbare pianotoetsen, en we weten waarom we onze kalmte verloren toen we Aldous Harding leerden kennen. Harding opereert nog altijd van achter een vederlicht gordijn, en wat doorheen dat gordijn reikt mag nog altijd lieflijk lijken, wat er achter schuilt blijft een immer intrigerende ondoorgrondelijkheid. Soms zit dat in details: de manier waarop ze de laatste woorden van haar strofes abrupt afbreekt, of het contrast tussen ijle meisjesstem en diepe mannenstem in de refreinen. We zouden zweren dat die laatste die van Matt Berninger is, en het kán zo maar even: Harding en The National hebben allebei onderdak bij 4AD.

“I hear a song from inside the maze”, zingt Harding zo ergens halfweg. Wij hebben die song ook gehoord. Het nieuwe album Designer komt pas eind april op de markt, in de tussentijd zijn we gedoemd om te verdwalen in het labyrint van Aldous Hardings aantrekkingskracht.

Op 14 mei komt Aldous Harding naar de Botanique, maar driewerf helaas: het optreden is hopeloos uitverkocht.

Luister hier: https://www.youtube.com/watch?v=QyZeJr5ppm8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 2 =