Pukkelpop bevestigt Tame Impala en Twenty One Pilots

Op zaterdag 17 augustus komt Tame Impala, de Australische band rond frontman en multi-instrumentalist Kevin Parker met een gloednieuw album naar Pukkelpop. Ook de komst van Twenty One Pilots op zondag 18 augustus werd officieel bevestigd.

Tame Impala geniet een ijzersterke live-reputatie, niet in het minste door de indrukwekkende, haast surreële lichtshows en laserprojecties. Tame Impala stond al twee keer eerder op Pukkelpop: in 2010 en in 2015. Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine: “Tame Impala is zo’n typische Pukkelpopband die door de jaren heen met het festival is meegegroeid. In 2010 stonden ze voor de allereerste keer bij ons, in de Club. Toen waren ze nog een piepjong psychedelisch lo-fi groepje. Ze hadden net hun debuut-cd uitgebracht. Verlegen als wat! Vijf jaar later speelden ze opnieuw bij ons; de Marquee barstte toen bijna uit zijn voegen. ‘Let It Happen’ was toen dé zomerhit. Ik herinner me ook nog goed hoe onder de indruk ze waren over het enthousiasme van de Pukkelpoppers. ’t Zal niet anders zijn deze keer, dat weet ik zeker. Ze zijn helemaal klaar voor die headlinerspot.”

“Ook Twenty One Pilots zitten al vanaf het prille begin op onze radar. Echte podiumbeesten, hé! Sympathieke kerels ook. In 2015 bezorgde zanger Tyler Joseph ons wel bijna een hartaanval door 21 meter hoog in de Main Stage te klimmen. Ze zochten het toen al hogerop, zeg maar. Ik hou van dat soort energie, die mannen blijven er volledig voor gaan. Je merkt ook dat ze een oprechte band hebben met hun fans. Dat kun je niet faken.”

Twenty One Pilots stonden voor het eerst op Pukkelpop in 2013 en braken in 2015 door bij het grote publiek met de meezinganthems ‘Ride’ en ‘Stressed Out’ uit het multi-platinum album ‘Blurryface’. Vorig jaar bevestigden ze die sterrenstatus met de release van ‘Trench’, hun vijfde plaat.

Overmorgen, woensdag 13 februari lost de organisatie om 16.00u opnieuw twee namen. Details over de start van de ticketverkoop worden pas later bekendgemaakt.

Pukkelpop vindt plaats van 15 t/m 18 augustus in Kiewit (Hasselt). Alle info: www.pukkelpop.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × vier =