Pukkelpop bevestigt Tame Impala en Twenty One Pilots

Op zaterdag 17 augustus komt Tame Impala, de Australische band rond frontman en multi-instrumentalist Kevin Parker met een gloednieuw album naar Pukkelpop. Ook de komst van Twenty One Pilots op zondag 18 augustus werd officieel bevestigd.

Tame Impala geniet een ijzersterke live-reputatie, niet in het minste door de indrukwekkende, haast surreĆ«le lichtshows en laserprojecties. Tame Impala stond al twee keer eerder op Pukkelpop: in 2010 en in 2015. Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine: ā€œTame Impala is zoā€™n typische Pukkelpopband die door de jaren heen met het festival is meegegroeid. In 2010 stonden ze voor de allereerste keer bij ons, in de Club. Toen waren ze nog een piepjong psychedelisch lo-fi groepje. Ze hadden net hun debuut-cd uitgebracht. Verlegen als wat! Vijf jaar later speelden ze opnieuw bij ons; de Marquee barstte toen bijna uit zijn voegen. ā€˜Let It Happenā€™ was toen dĆ© zomerhit. Ik herinner me ook nog goed hoe onder de indruk ze waren over het enthousiasme van de Pukkelpoppers. ā€™t Zal niet anders zijn deze keer, dat weet ik zeker. Ze zijn helemaal klaar voor die headlinerspot.ā€

ā€œOok Twenty One Pilots zitten al vanaf het prille begin op onze radar. Echte podiumbeesten, hĆ©! Sympathieke kerels ook. In 2015 bezorgde zanger Tyler Joseph ons wel bijna een hartaanval door 21 meter hoog in de Main Stage te klimmen. Ze zochten het toen al hogerop, zeg maar. Ik hou van dat soort energie, die mannen blijven er volledig voor gaan. Je merkt ook dat ze een oprechte band hebben met hun fans. Dat kun je niet faken.ā€

Twenty One Pilots stonden voor het eerst op Pukkelpop in 2013 en braken in 2015 door bij het grote publiek met de meezinganthems ā€˜Rideā€™ en ā€˜Stressed Outā€™ uit het multi-platinum album ā€˜Blurryfaceā€™. Vorig jaar bevestigden ze die sterrenstatus met de release van ā€˜Trenchā€™, hun vijfde plaat.

Overmorgen, woensdag 13 februari lost de organisatie om 16.00u opnieuw twee namen. Details over de start van de ticketverkoop worden pas later bekendgemaakt.

Pukkelpop vindt plaats van 15 t/m 18 augustus in Kiewit (Hasselt). Alle info: www.pukkelpop.be.

http://www.pukkelpop.be

recent

The Jesus and Mary Chain

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Hoe moeilijk kan het zijn om een geluidsman eens...

James Brandon Lewis Quartet

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Back to Black

De titel van Sam Taylor-Johnsons jongste film verwijst naar...

Salem

De 'mean streets' van Marseille vormden al eerder het...

Stake :: ”Ik zie ons nog wel doorgaan tot we baarden hebben als ZZ Top”

We hebben het met de manager gecheckt: bedoelde hij...

verwant

Tame Impala

20 augustus 2022Pukkelpop, Hasselt

Pukkelpop lost affiche met Slipknot, Arctic Monkeys, Tame Impala en Cypress Hill

Het Pukkelpopfestival, dat plaatsvindt van 18 augustus tot en...

Roadburn Redux :: Online

15 april 2021

Wat kan een online festival nog bijdragen na een...

Tame Impala :: The Slow Rush

Toen tien jaar geleden Innerspeaker verscheen kon het Australische...

enola’s vijftig beste platen van de jaren ’10

Dit is het allerbeste wat het decennium heeft voortgebracht. Video...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in