Matt Schofield naar Blues Peer

Met Beth Hart, Chris Robinson Brotherhood en 50 Years Neil Young (met o.a. Piet De Pessemier, Guy Swinnen, Patrick Riguelle en Jan Hautekiet) had Blues Peer al enkele mooie namen te pakken. De fonkelnieuwe aanwinst voor het Limburgse bluesfestival is er ook eentje om gelukkig van te worden. Matt Schofield vult de affiche aan, samen met Blues Beatles.

De Britse gitaarvirtuoos Matt Schofield wordt algemeen beschouwd als een van de meest innovatieve gitaristen sinds decennia. Hij staat in de top-10 van beste Britse Blues-gitaristen aller tijden in Guitar & Bass Magazine, naast de legendes Eric Clapton en Peter Green. Met succesvolle optredens op grote festivals in de Verenigde Staten en wereldwijd doet gitaarwonder Schofield zijn naam als vaandeldrager van de Britse blues alle eer aan. Zijn vurige gitaarwerk en gepassioneerde live-optredens hebben hem tot een van de meest gewilde moderne bluesgitaristen gemaakt.

Blues Beatles spelen de muziek van The Beatles, maar met hun eigen bluesy-twist. Deze Brazilianen hebben iets heel bijzonders: een unieke kijk op iets heel bekends. De songs van The Beatles gaan een nieuw leven leiden in de handen van deze getalenteerde band. Blues Beatles laten zien dat je een bekende standaard gloednieuw kan maken door een nieuwe interpretatie. De unieke stem van Marcos Viana geeft een verrassende draai aan de zanglijnen van The Beatles. Puike solo’s en improvisatie, de typische blues-elementen, vormen een integraal onderdeel van de Blues Beatles-stijl.

De 35ste editie van het Blues Peer festival heeft plaats op 19 t/m 21 juli. Info en tickets: www.bluesfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × een =