#So2018: Daughters :: Satan In The Wait

Om afscheid te nemen van 2018 presenteert in december elke dag één enolamedewerker zijn of haar song van het jaar. De volledige lijst beluistert u hieronder.

Een van de beste nummers in het heavy genre is afkomstig van een band die na een afwezigheid van acht jaar eindelijk opnieuw een nieuwe plaat uitbracht. Het nummer zelf, “Satan In The Wait”, valt eigenlijk niet in één hokje te plaatsen.

You Won’t Get What You Want voelt van bij het begin aan als sluipend venijn en “Satan In The Wait” is al een vroeg hoogtepunt op de vierde plaat van de band. Het is op muzikaal vlak een parel van jewelste, een subliem nummer dat het noise(rock)genre waarin Daughters al te vaak geclassificeerd wordt, overstijgt. Het is dé song bij uitstek waarmee Daughtes zijn unieke sound laat horen.

Het repetitieve drumritme is zeven minuten lang de echte ruggengraat van het nummer. De klavecimbelachtige piano’s worden met de minuut meer bezwerend en meeslepender. De gierende gitaren nemen nooit echt de bovenhand — wat niet erg is. “Today’s gonna feel like tomorrow, some day/ Tomorrow’s gonna feel like yesterday”, zingt Alexis Marshall met een klagerige toon. Ook zijn teksten blijven als een mantra nazinderen .

”Satan In The Wait” bewijst dat hevig lawaai ook een zekere, weliswaar bittere schoonheid met zich kan meedragen. Bovenal is het nummer een heerlijke en wilde clash van verschillende stijlen. Het is haast niet te geloven dat de leden hun roots hebben in de grindcorescene. Daughters’ show van 11 april volgend jaar in de Botanique is intussen verplaatst naar de grotere Orangerie. En terecht. Deze band verdient ook uw aandacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 + 18 =