Rustin Man :: Vanishing Heart

Hoort u dat ook, beste Talk Talk-fan? Die oorverdovende stilte aan de andere kant van het Kanaal, dat is de sound van Mark Hollis die nog steeds hardnekkig NIET bezig is aan nieuw materiaal. Ook rond de andere bandleden is het de afgelopen jaren stil geweest, maar in het geval van bassist Paul Webb was dat letterlijk de ‘stilte voor de storm’. Volgend jaar brengt hij als Rustin Man een eerste soloplaat uit, die Drift Code zal heten.

Onder diezelfde schuilnaam werkte Webb in 2002 al eens samen met Beth Gibbons van Portishead, maar meteen daarna begon hij met componeren voor Drift Code. Dat het uiteindelijk zo lang heeft geduurd om de plaat uit te brengen, komt vooral doordat dat hij alles zélf wilde inspelen en elk instrument fatsoenlijk wilde beheersen alvorens ‘voor echt’ op te nemen. De enige muzikale gast op de plaat is trouwens Lee Webb, de drummer met wie hij zowel vóór als na zijn Talk Talk-periode, muziek maakte.

Vorige week werd met single “Vanishing Heart” al een eerste tip van de sluier gelicht. Er zijn duidelijk echo’s te horen van ‘O’rang, Webbs (en Lee’s) project uit de jaren negentig, anderen horen dan weer een zekere verwantschap met de sfeer en de sound van Bowies Blackstar. Maar misschien lullen we gewoon maar wat uit onze nek, dus oordeelt u vooral zelf aan de hand van de clip. Voor het ‘totale plaatje’ is het nog wachten tot 1 februari 2019.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × vier =