John Zorn met uniek project naar Gent Jazz

Nergens is het op cd terug te vinden, nergens is er een radio-opname van beschikbaar en wie online op zoek zou gaan, bespaart zichzelf beter meteen de moeite. Maar op dinsdag 9 juli 2019 brengt John Zorn zijn “Bagatelles” naar Gent Jazz Festival voor een onvergetelijke live-ervaring. John Zorn, de leading man van de New Yorkse avant-gardescene sinds de jaren 80, brengt voor dit unieke project een indrukwekkend aantal muzikanten samen en laat op Gent Jazz Festival maar liefst veertien formaties aanrukken.

John Zorn is een vrije geest die lak heeft aan grenzen en categorieën. Hedendaagse klassieke muziek, punk, metal, klezmer, jazz… alles is goed voor deze ontembare muzikant. Dinsdag 9 juli laat hij zijn “bagatelles”, vrij vertaald naar “niemendalletjes”, los op Gent Jazz Festival. Niet minder dan dertig muzikanten zullen je in veertien formaties meenemen op een muzikaal avontuur doorheen de wereld van John Zorn. Onder anderen Joey Baron, Dave Douglas, Craig Taborn, Marc Ribot en John Medeski zullen enkele van hun bagatellen op je afvuren. Zorn geeft zelf de aftrap van deze laatste festivaldag met zijn Acoustic Masada band.

De onovertroffen experimentalist, die in 2011 nog geëerd werd door de Hogeschool Gent met de eretitel Magister Artium Gandensis voor zijn verdiensten in de kunsten, heeft een speciale band met Gent. Zo staat Zorn deze zomer voor de vierde keer op het podium van Gent Jazz Festival nadat hij er in 2003 “Electric Masada”, in 2006 “Acoustic Masada” en in 2013 “Zorn at 60” bracht. Je voorbereiden op dit concert? Doe geen moeite. Opnames van “bagatelles” zijn er niet. De projecten zijn beschermd voor het handvol live concerten die John Zorn hiermee over de wereld doet. Gent Jazz Festival 2019 belooft aldus een uitzonderlijke kans om “Bagatelles” live mee te maken.

Meer namen voor Gent Jazz Festival 2019 worden binnenkort bekend gemaakt.

De 18e festivaleditie loopt van 28 juni t.e.m. 9 juli 2019 op de feeërieke Bijlokesite in Gent. Alle info: www.gentjazz.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien − dertien =