Kurt Vile :: Loading Zones

Wat zou u doen als burgemeester van uw eigen stadje? Nonchalant foutparkeren en daarmee wegkomen voor de politie boetes kan uitschrijven? Nee? Da’s anders wel waar Kurt Vile luidop van dagdroomt op “Loading Zones”.

De laatste keer dat we de sympathieke langhaar ontmoetten, was dat nog samen met zielsverwant en tegenvoeter Courtney Barnett op hun Lotta Sea Lice van vorig jaar. Echt solowerk dateert al van het sublieme B’lieve I’m Goin Down… uit 2015. In afwachting van meer mogen we nu dus meesurfen op Vile’s dromen over gratis parkeren waar dat eigenlijk niet mag.

“Loading Zones” heeft die onmiskenbare Kurt Vile-gitaarsfeer en leunt dicht aan bij songs als “Pretty Pimpin”, al is dit net iets speelser. Niemand die mijn vibe kan verpesten, lijkt Vile te zeggen, terwijl hij zich verkneukelt als kwelduivel voor parkeerwachters. Nu, wie hoopt dat Vile met “Loading Zones” groot nieuws wil melden, is er evenwel aan voor de moeite: van een nieuwe plaat is vooralsnog precies geen sprake. Niet getreurd, Kurt Vile & The Violators trekken alvast wel op tournee dit najaar! Leer nu deze nieuwe dus al meezingen. Allemaal samen: “I park for free!”

Kurt Vile & The Violators spelen op 30 oktober in de AB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

15 + vijf =