Hozier :: Nina Cried Power

In 2014 was Andrew Hozier-Byrne niet van de radiogolven weg te branden: met “Take me to Church” blies de Ier iedereen van zijn sokken: hier was iemand die het potentieel had om met blues en rootsy muziek door te breken naar het grote publiek. Wat hij in eerste instantie ook deed: zijn titelloos debuut werd hoopvol onthaald, en de jonge Ier was op verschillende grote festivals te bewonderen. Een opvolger zou die status bevestigen, maar het wachten duurde lang, te lang: Hozier verdween uit de belangstelling.

Maar, nu is hij dus terug met de EP Nina Cried Power. Daarop 4 nummers die zijn veelzijdigheid aantonen: bluesy protestsong, rocksong of traditional, Hozier draait er zijn hand niet voor om. Op het titelnummer krijgt hij versterking van Mavis Staples en Booker T Jones, die 5 decennia geleden het goede weer maakten bij Stax Records. Mavis Staples mag dan al volgend jaar de gezegende leeftijd van 80 halen, ze drukt duidelijk haar stempel op het nummer en brengt het zo een onontbeerlijke soulvolle kracht bij. Andrew Hozier-Byrne zelf omschrijft het lied als een baken vol hoop en solidariteit, die je diep in de menselijke ziel kan terugvinden. Bovendien eert hij ook zijn muzikale helden die al tijdens hun leven een symbool van die hoop waren: Nina Simone, Billie Holiday, John Lennon, Marvin Gaye en natuurlijk ook … Mavis Staples.

Hozier staat op 15 november 2018 in het Koninklijk Circus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × 4 =