Enola’s vi.be :: Crystal Cabinet

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Crystal Cabinet

Terwijl de jonge garde met precisie alle scherpe randjes van hun synthpop vijlt, is het de iets oudere generatie die voor het gevaar in de rock-’n-roll moet zorgen. Doet dat goed: Crystal Cabinet, een Hasselts trio met roots in de punk. Daar zijn de drie echter duidelijk al lang uitgegroeid. ‘Restless Soul’ is een zeven minuten durende woestijntrip waarop Ray Manzarek van The Doors zijn orgeltje nog eens laat uitzwermen van de andere zijde van het graf en de drums monotoon hameren. Jochen Vanbrabant zingt alsof de oude Nick Cave hem op de hielen zit. Zo klinkt ‘Restless Soul’ ronduit gevaarlijk. ‘Into Black’ deelt eveneens rake klappen uit en vlucht dan even snel weg als hij gekomen is. Hier kan je eender welke bruine kroeg mee binnenstebuiten keren. ‘Battles’ en ‘The Moon’ zijn meer ingehouden, en mikken weer meer op bezwering. Zand knispert onder de messcherpe boots, de wolf laat zijn tanden zien. Wij huilen mee naar de maan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien − acht =