The Girl Who Cried Wolf :: The Deer

Onheilspellend, sinister, smachtend. Allemaal adjectieven die opgaan voor de nieuwe single van The Girl Who Cried Wolf. Donkere wolken hebben nu eenmaal ook een soundtrack nodig.

De band uit Antwerpen bracht onlangs de puike EP Three Beggars and a Thief uit. Daarop ontbindt de groep zijn duivels in de gothic american stampers “The Fox” en het traag opbouwende “The Crow”. 16 Horsepower en Wovenhand zijn nooit ver weg, bloed staat in de groeven. “The Deer” en “The Thief” tonen echter een ander gezicht van de groep: die waarin ook Portishead ook iets in de pap te brokken heeft. Hier zit de spanning onder de huid, eerder dan dat ze tot uitbarsting komt. Die eerste song werd nu van een video voorzien. Muzikaal is het knap hoe de groep de lage bassen en staccato-drums weet te verenigen met hun americanaroots. Heleen Destuyver is femme fatale van dienst die ons toefluistert dat we vooral niemand mogen vertrouwen. De clip bij deze spookachtige song sluit naadloos op die sfeer aan door een schimmenspel van licht en donkerte te presenteren. We zien een vrouw traag dansen, tussen het stof van een verlaten huis. Bezwering, suggestie en sfeer primeren. Het belangrijkste: het wérkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

elf − twee =