Ook Nathaniel Rateliff & The Night Sweats op podium TW Classic

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats komen naar het TW Classic. Eerder werd reeds bekend gemaakt dat Editors, The National, Kraftwerk 3-D en dEUS op TW Classic 2018 staan. De affiche wordt snel verder aangevuld.

Nathaniel Rateliff en zijn zevenkoppige Night Sweats zijn de live sensatie van het moment, ‘You Worry Me’ nu al één van de hits van 2018. Meezingers ‘S.O.B.’ en ‘I Need Never Get Old’ zijn twee jaar na release evergreens. Met dank aan Jimmy Fallon. De Amerikaanse talkshowhost spot de bende in 2015 op YouTube en nodigt hen uit in zijn ‘Tonight Show’. “That guy the other night – son of a bitch”, tweet Sir Paul McCartney de volgende ochtend. In de week die volgt verkoopt Rateliff meer dan 20.000 platen. Dat zijn er vandaag al een miljoen. Geweldig is dat allemaal. Hij is namelijk bij toeval in de muziek gerold. De Amerikaan moest enkele jaren geleden zijn job als truckchauffeur opgeven om gezondheidsredenen. Hij leert piano spelen en maakt een folkplaat die hem in het voorprogramma van Mumford & Sons brengt. Zijn ware muzikale aard komt boven wanneer hij blues en soul ontdekt. De rest is geschiedenis.

TW Classic vindt plaats op zaterdag 14 juli in Werchter. Tickets en info: www.twclassic.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × vier =