Dour festival vervolledigt programma Le Caverne

Na The Chemical Brothers, Soulwax, Booba, Mura Masa, Tyler, the Creator, Nekfeu, alt-J, Paul Kalkbrenner en een honderdtal andere namen, staat er opnieuw een nieuw salvo artiesten klaar. Een vloedgolf van schreeuwende gitaren en bikkelharde electro die de programmatie afrondt van La Caverne.

Deze tent, gewijd aan de hardrockfans, verwelkomt naast reeds aangekondigde namen zoals Ministry, Kadavar, Dead Cross, Thee Oh Sees, Chelsea Wolfe, Ho99o9 en Preoccupations, een heel reeks nieuwe projecten om de gitaar fans te verleiden. Beginnend met de terugkeer van de Duitse pioniers van Atari Teenage Riot die hun gelijke niet kennen. Net zoals de Californiërs van FIDLAR en The Bronx en hun landgenoten van Dälek feat. Mats Gustafsson of nog de Fransen van Lysistrate.

België wordt ook opnieuw sterk vertegenwoordigd door de Luikse projecten The Experimental Tropic Blues Band en Wyatt E., het Brusselse trio electric)noise(machine en de Gentenaren van Onmens en Equal Idiots en als laatste het mooie project Thot, opgezet rond Grégoire Fray.

Dour Festival vormt ook het eindpunt van de wereldtournee van rock projecten zoals het Zweedse Monolord, de Koreanen van Billy Carter, Sólstafir uit Ijsland, het Italiaanse trio Ufomammut, de experimentele doom van SubRosa en de Franse dandy Forever Pavot.

‘s Nachts transformeert La Caverne zich echter om tot een magische grot klaar om de donkerste en meest hypnotiserende electro te verwelkomen. Dour verwelkomt dus opnieuw 2 Franse tovenaars Manu Le Malin en DJ AZF. Hun landgenoot Harry Potar zal ook aanwezig net zoals de Duitse producent Lena Willikens, het Oostenrijks duo Camo & Krooked [live] en het Belgisch duo Subway Shamans [(Mr Gasmask & Epidemie)].

Als laatste kondigen de organisatoren een aantal prachtige nieuwe projecten aan, klaar om ontdekt te worden. Denk maar aan de Engelse Randomer en Delta Heavy, de Amerikaan Mattrixxman en uiteindelijk de Brusselse Jacid0rex.

Dour Festival vindt plaats van 11 t/m 15 juli. Alle info: www.dourfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × twee =