Blaudzun :: islands_

Johannes Sigmond en co hebben er hard aan gewerkt maar op 6 april is het zover: dan komt deel 3 van de JUPITER trilogie er aan.

Na “_Hey Now” vorige maand is er nu dus “islands_”. Het begint onverwacht rustig, die tweede single uit “_UP_” . Enkele pianotoetsen, en daar moeten we het mee doen. De rust duurt echter niet lang vooraleer het herkenbare Blaudzun geluid tevoorschijn komt: die voortstuwende en orustig aandoende keyboardbeat, dat ijl en zuiver gezang van Johannes Sigmond, die feilloos gespeelde drum- en baslijnen. Het doet zo vertrouwd aan, maar klinkt nog steeds fris.

Hoe zit het met de tekst? Sigmond schrijft eerder fragmentarisch dan verhalend, maar slaagt er toch in om mysterie en opkomend onheil in de tekst van “islands_” te steken: “Feel the sunlight crawl, Crawling up your door, To the balconies, Coming back for more”. Het gevoel van oneindig zonnige stranden en zalig onbezorgde tijden bekruipt je hier geenszins, eerder nakend onheil. En daar draait het bij Blaudzun dikwijls om: het lijkt allemaal vrolijk en vrijblijvend, totdat je je er wat meer in verdiept.

”islands_”? Mooi opgebouwd, fantastisch middenstuk, intrigerende tekst en herkenbare Nederlandse melancholie. Meer moet dat soms niet zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × drie =