Belle & Sebastian :: The Same Star

Laat het aan een Schotse band om in de meest depressieve periode van het jaar een het zonnetje in huis te zijn. Indiepopgrootheid Belle & Sebastian levert de voorbije maanden fijne songs aan een tempo en van een kwaliteit dat het beste doet vermoeden. Met “The Same Star”, uit deel twee van de EP-trilogie How To Solve Our Human Problems (uit op 19 januari), leveren de Schotten opnieuw een, euh, schot in de roos.

Op deze “The Same Star” – kortweg over samen zijn maar toch nét niet, “in orbit around the same star” – is het Sarah Martin die nog eens de vocalen voor haar rekening neemt. Wat begint als een relatief zachte song met die typische Belle & Sebastian-toets, weifelend tussen romantiek en cynisme, groeit naar het refrein toe tot een lichtvoetig danslied. Halverwege laat de band heel even de teugels vieren, om er daarna weer helemaal voor te gaan.

De song eindigt in het soort uitbundige pop waar we zonder greintje moeite een waanzinnig uitgebreide choreografie bij fantaseren. Terwijl we enthousiast meedansen, uiteraard. Wij zijn soms ook maar mensen.

Belle & Sebastian spelen ten dans op 2 mei in De Roma in Antwerpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie + zeventien =