Chantal Acda :: You Live Inside My Heart

Eentje dat we niet zagen aankomen: “You Live Inside My Heart”, zo heet het nieuwe nummer van Chantal Acda. Ze nam het een paar jaar geleden op samen met Shahzad Ismaily, Nils Frahm en Gyda Valtysdottir en vertrouwt het ons nu toe.

“Het nummer is altijd al heel belangrijk voor me geweest, maar ik ben het nooit op een album kwijt geraakt, omdat het nummer nood heeft aan stilte rond zich heen, in plaats van andere nummers”, licht Acda toe. En of het alle ruimte krijgt. Frahms pianoakkoorden vallen als dauwdruppels op de dromerige, haast hypnotiserende zanglijnen van Acda, terwijl Ismaily en Valtysdottir met gitaar en ambientklanken voor oogverblindend tegenlicht zorgen. Het is een nummer dat zich zo traag openvouwt dat de tijd elastisch wordt.

Ter promotie van het recentste album Bounce Back tourde Chantal Acda de voorbije maanden met haar band vooral door België, Nederland en Duitsland. In januari speelt ze samen met Eric Thielemans als duo ook enkele concerten in Italië. Afgelopen zomer cureerde ze nog met verve een dag de Club Stage van Jazz Middelheim.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

acht + vijftien =