Concerttips September

De zomer loopt stilaan op zijn eind, maar niet getreurd, het einde van de zomer betekent ook de start van een nieuw concertseizoen. Natuurlijk zijn er nog enkele (middel)grote festivals in september waarvoor u ongetwijfeld al tickets op zak hebt, zoals Leffingeleuren en Deep In The Woods, maar bij deze ook nog enkele andere selecties om uw zomerblues weg te werken.

Villa Pace – 1-3 september – Binnenstad (Sint-Niklaas)

Elk jaar staat Villa Pace, het gratis festival tijdens de Vredefeesten in Sint-Niklaas, garant voor een indrukwekkende reeks namen uit binnen- en buitenland. Dit jaar maken — hou je vast — Herder, Brutus, Oathbreaker, Truckfighters, Mind Rays, The Glücks én Onmens hun opwachting op vrijdag. Op zaterdag oogt de line-up nog indrukwekkender met Future Old People Are Wizards, Gruppo di Pawlowski, Briqueville, Nothing en Kapitan Korsakov. Ook Shht, Krankland en Public Psyche tekenen present. Kortom, het kruim van de alternatieve scene. En als je er nog niet genoeg van hebt, kan je zondag terug voor Toeareg/stoner-groep Kel Assouf. Geen betere manier op het festivalseizoen echt af te sluiten.

http://www.villapace.be/nieuws/timetable-bekend

Kvelertak/ Wiegedood – 7 september – De Kreun/ Het Bos (Kortrijk/ Antwerpen)

Op de eerste donderdag van de maand hebben we te maken met een waar metaldilemma. Kvelertak mag De Kreun onveilig maken met zijn mix van rock’-n-roll, black metal en razende punk. De band heeft nog geen nieuwe plaat uit, het wordt dus ongetwijfeld een uiterst energieke show met het beste van Kvelertak, Meir en het vorig jaar verschenen Nattesferd. Wiegedood — met Gilles Demolder, Wim Coppers en Levy Seynaeve van Oathbreaker aan boord — heeft dit jaar wel een nieuwe plaat uitgebracht, propvol krankzinnig intense black metal. Live sowieso een trance-opwekkende ervaring. De keuze is aan jou!

http://www.wildewesten.be/nl/event/kvelertak

https://wiegedood.bandcamp.com

Raime – 14 september – AB (Brussel)

Fans van eigenzinnig, donker en filmisch spul à la Demdike Stare, The Haxan Cloak en Autechre mogen dit optreden met stip in de agenda noteren. Dit Londense duo boetseert met trage beats, percussiesamples, subbassen en droge gitaarsamples een adembenemende sound, die zelfs je gezellige woonkamer tot een donker en claustrofobisch hol omtovert. Dit ongetwijfeld bijzondere optreden vindt plaats in het kader van de eerste avond van Nuits Sonores. Check maar eens het huiveringwekkende nummer “Dead Heat” ter opwarming.

https://www.facebook.com/RaimeMusic/

Brumes & Will Samson – 15 september – Sint-Elisabeth Kerk, Groot Begijnhof (Gent)

Het kleine Gentse label Dauw brengt al enkele jaren mooie handgemaakte cassettes uit gevuld met warme ambient en knisperende electronica. Afterglow, hun recentste release met Brumes brak een beetje met die stijl, door prominente songs en vocals op het voorplan te plaatsen. Toch is het een perfect steekhoudende release, en dit concert in de stemmige grote kerk van het Sint-Elisabeth Begijnhof (nabij Dampoort) zal dat ongetwijfeld bevestigen. Voeg er dan nog eens een headline show van de immer sympathieke Will Samson, wiens songs zich in gelijkaardig territorium tussen ambient en singer-songwriter folk ophouden, en je krijgt ongetwijfeld een avond om in te kaderen.

Dauw & B-Tuned Concerts Present: Will Samson & Brumes

Whispering Sons – 19 september – NEST (Gent)

De winnaars van Humo’s Rock Rally 2016 komen hun ijzersterke livereputatie nogmaals bewijzen in Gent, na gesmaakte optredens op onder meer Les Nuits Botanique, Tallinn Music Week en het toonaangevende Wave Gotik Treffen in Leipzig. Naast de ijzige, meeslepende en atmosferische postpunk zijn er nog twee extra redenen om je aanwezigheid te bevestigen. Het optreden vindt plaats in NEST, een tijdelijke creatieve plek gesitueerd in de oude stadsbibliotheek van Gent, én de support komt van een postpunkbelofte Fornet. Maar tegelijk passen ze met hun krautinvloeden, grooves en messcherpe uithalen niet in het vakje. Het belooft dus sowieso een boeiende avond te worden.

http://www.whisperingsons.com

20 jaar Le Grand Mix – 22-23 september – Le Grand Mix (Tourcoing)

Nog niet van Le Grand Mix gehoord? De muziekclub in Tourcoing (net over de grens, op amper een uurtje van Gent) viert zijn 20ste verjaardag in stijl; de ideale gelegenheid om eens af te zakken naar de Noord-Franse stad. De namen zijn klinkend genoeg. Isaac Delusion, Azekel en Weval komen de op electro gerichte vrijdag opleuken. Voor de zaterdagaffiche werd een rits boeiende namen uit het alternatieve circuit bevestigd: onze eigenste BRNS, de experimentele postpunkers van Traams, darkwave/shoegaze-sensatie The KVB, het psychedelische Ulrika Spacek (die eerder dit jaar wisten te overtuigen op Les Nuits) en tot slot ook nog een punkbelofte: Diet Cig.

http://www.legrandmix.com/NL/concert.php?date=2017-09-23&heure=18-00/

BOZAR Electronic Arts Festival, 29-30 september, BOZAR (Brussel)

BEAF is na zes edities een vaste waarde in de wereld van de elektronische muziek, en ook dit jaar heeft het bijzondere festival opnieuw een affiche om duimen en vingers bij af te likken. Zo staan op vrijdag de experimentele muziekproducer Ben Frost (check zijn laatste plaat Threshold Of Faith!), de Duitser Pantha Du Prince (nog zo’n veelzijdig genie) en de samenwerking tussen The Bug en Dylan Carlson (jawel, dé Carlson van Earth) op het programma. Ambientgrootmeester William Basinski en de IJslandse componist Jóhann Jóhansson (begeleid door Echo Collective) maken dan weer op zaterdag hun opwachting in de prachtige Henri Le Boeuf-zaal! Het wordt ongetwijfeld twee reinigende ervaringen, balancerend op de grens van elektronica, klassieke muziek en minimalisme.

http://www.bozar.be/nl/activities/128264-bozar-electronic-arts-festival-2017

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × twee =