The Afghan Whigs, Mura Masa en veel meer naar Pukkelpop

Pukkelpop heeft vandaag niet minder dan 29 nieuwe namen bevestigd. Onder meer indie-helden The Afghan Whigs, elektronisch wonderkind Mura Masa en Ben Howards nieuwe band A Blaze Of Feather zakken af naar Kiewit.

The Afghan Whigs – voor de vierde keer in Kiewit! – brengen ‘In Spades’ uit op 5 mei. Op dezelfde dag verschijnt ‘There’s really a wolf’ van Russ en Mura Masa’s debuut wordt op 14 juli verwacht.

Een opvallende en veelbesproken naam op de affiche is zonder twijfel A Blaze Of Feather. De band mag namelijk Ben Howard tot zijn leden rekenen en leunt muzikaal ook aan bij het dromerige solowerk van de Britse singer-songwriter.

En dit allemaal in het goede gezelschap van Boef, Clark, Delta Heavy feat. MC ID, Eden, Hannah Faith, Jauz, Lemaitre, Rachel Green en Raye.

Tel daarbij nog een fijn rijtje Belgische live-toppers als The Van Jets, Steak Number Eight, Vuurwerk, Emma Bale, Delv!s en Nordmann, en dj’s als Doctrine, Faisal, James Marvel & MC Mota, Jensen & Red D, Kiani & His Legion, Kong & Gratts, Konna, Michael Midnight, Nadiem Shah en TLP.

Minder goed nieuws komt uit het kamp van Chance The Rapper, die zijn volledige Europese tour – waaronder dus ook Pukkelpop – cancelt: “It is with regret that Chance The Rapper has to cancel his upcoming performance at Pukkelpop and his European festival tour in August. This is due to scheduling conflicts beyond his control. Chance sends his apologies to his fans and looks forward to returning to Europe soon.” De organisatie belooft echter snel met een waardige vervanger te komen. Meer namen volgen in de komende weken.

Pukkelpop vindt plaats van 16 t/m 19 augustus in Kiewit, Hasselt. Alle info: www.pukkelpop.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × 5 =