ENOLA VI.BE :: Be Irving

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Be Irving.

Deze maand aan de beurt: het leutige trio dat zich de naam Be Irving. heeft aangemeten, en rond dat figuurtje dan maar een band begonnen is. Wij zijn er nog niet uit hoe grappig we dat moeten vinden, maar zeker is wel dat dat leutig trio een mooie soundtrack bij het leven van hun denkbeeldig mannetje hebben gecomponeerd. Die bestaat uit indiemuziek met hier en daar wat bliepjes (indietronica zou overdreven en een beetje te bestoft klinken). Zo doet “Game Over” met zijn geknisper wat aan The Notwist denken. “Killing Irving”, dat ergens wel wat aan The Album Leaf herinnert, krijgt een mooie opbouw en een knap openbloeiend, zwevend einde mee. Ook het baswerk geeft vaak een extra stuwende kracht aan de nummers, net zoals de meeslepende stem van Frederik De Clercq. Laat de verlegenheid u dus niet tegenhouden, Irving blijkt best wel een toffe peer te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × vijf =