Gent Jazz compleet met Grace Jones, Peter Doherty en vele anderen

Nadat eerder headliners Herbie Hancock, Kamasi Washington, Trixie Whitley, Wayne Shorter, Einstürzende Neubauten en Norah Jones werden aangekondigd, vervolledigt Gent Jazz Festival vandaag de affiche voor zijn zestiende editie. Daarvoor trekt het alle registers open met o.a. Grace Jones en Peter Doherty.

6 juli, de eerste dag van het festival, mag zich verheugen op de komst van hét popicoon en fenomeen bij uitstek, Grace Jones. Diezelfde dag bevestigen GoGo Peguin, Miles Mosley, Kadhja Bonet en United Vibrations hun komst. Op vrijdag 14 juli, de dag waarop de Gents-New Yorkse zangeres Trixie Whitley eerder bevestigde, wordt helemaal feestelijk met de komst van enfant terrible Peter Doherty. Diezelfde dag opent Stadt de Main Stage.

Gent Jazz Festival introduceert dit jaar overigens ook cashless payment. In plaats van te betalen met drank- en eetbonnetjes, betaalt men op het festival met een persoonlijk pasje dat aan alle togen en alle eetstanden gebruikt kan worden. De voordelen zijn talrijk: niet langer zoeken naar cash, muntjes of jetons, minder lange wachtrijen, een veilig en snel systeem en geen gedoe aan de kassa. Op de persoonlijke pasjes kan men thuis op voorhand of op het festival, een bedrag naar keuze opladen, waarmee men dan snel en veilig, met een eenvoudige swipe kan betalen op de festivalsite.

Gent Jazz is er van 6 t/m 15 juli. Alle info: www.gentjazz.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twaalf + veertien =