Absolutely Free Festival lanceert eerste bevestigingen

Absolutely Free Festival viert feest in 2017! Het festival bestaat 10 jaar, toch in zijn huidige vorm op de terreinen aan C-Mine in Genk. Goede reden om op 4 en 5 augustus een avontuurlijk feest te bouwen! AFF presenteert vandaag alvast de eerst vier namen: twee Belgische parels, én nog eens twee Nederlandse ontdekkingen.

De Belgische eer wordt onder meer door Hypochristmutreefuzz verdedigd. Het Gentse weirdo-noisecollectief heeft zichzelf met tongbreker ‘Hypoptomonstrosesquipedaliophobia’ rechtstreeks naar de Top der Belgische Lawaaimakers gepiloteerd. Live geven ze u graag een klets, en nog wel vol in het gezicht. Ze worden geflankeerd door StuBru’s Nieuwe Lichting-winnaars Rhinos Are People Too. De Limburgers komen met een verse plaat onder de arm naar Genk: een (her)geboorte met een duidelijke voorkeur voor overstuurde gitaren en synths, en onmiskenbaar genetisch materiaal van de heilige drievuldigheid Grandaddy, dEUS en Flaming Lips.

Tegelijk zijn ze bij AFF hartstikke verliefd. Op Tessa Douwstra én op de lieflijke fluisterelektronica van haar LUWTEN. Kraakverse Nederlandse export, maar intussen wel al triomfantelijk gepasseerd bij ‘De Wereld Draait Door’ en voorprogrammagewijs aan de borst gedrukt door die andere muzikale tovenares Eefje de Visser. En moest u het nog niet weten: het gehypete ‘Go Honey’ is een wereldhit die Feist doet blozen.

Ook van over de Maas: Baby Galaxy, Maastrichtse echomaker – denk Sebadoh, Wilco, Thurston of Pinback – van dienst. Lees: zeemzoete melodieën én welgemikte flarden herrie zullen schouder aan schouder op het AFF-podium verschijnen.

Dit is nog maar het begin. Binnenkort gooien de organisatoren u nog meer lekkere ontdekkingsbands, dj’s én headliners voor de voeten.

Absolutely Free Festival vindt plaats op 4 en 5 augustus op de terreinen aan C-Mine in Winterslag (Genk). Alle info: www.absolutelyfree.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig − 5 =