Moods! strikt ook C.W. Stoneking, Balkan Beat Box en Blaudzun

Moods! heeft na Melanie De Biasio nog meer interessante acts in petto. Cactus Muziekcentrum, de organisatie achter het evenement, heeft zopas o.a. Blaudzun, C.W. Stoneking en Balkan Beat Box aan de line-up toegevoegd.

Blaudzun komt op 28 juli naar Brugge en brengt er o.a. “Jupiter”, een ‘drieluik-album’ waarvan deel 2 net uitkwam. Eduardo Guerrero Y Su Grupo Flamenco brengen op 2 augustus speciaal voor Moods! de productie ‘Mosaico’. Hierin komen onder meer een aantal hoogtepunten uit z’n recente dansproducties, zoals ‘Desplante’, ‘Warrior’ en ‘Return’ aan bod.

C.W. Stoneking katapulteerde je met ‘Jungle Blues’ terug naar een tijd van vooroorlogse blues, zeepkisten en dolle zeemansliederen. Met een opvallende stem, banjo, gitaar, koperblazers en een geheel unieke vertelstijl weet hij een heuse blues revival te ontketenen. C.W. Stoneking en zijn Primitive Horn Orchestra verwerken blues, ragtime, vaudeville, hillbilly, jazz en calypso tot een succulent feestmaal. Live te zien op 4 augustus, net als André Brasseur overigens. De Hammondvirtuoos beleeft op 77-jarige leeftijd een ongeziene comeback. De vroegere chouchou van o.a. James Brown en Claude François scoorde in de jaren zestig een wereldhit met ‘Early Bird’. Een combi van swing en groovy funk vormen het waarmerk van deze keizer van de dansvloer. Z’n comeback leverde hem vorig jaar een resem uitverkochte zaalconcerten op en ook op Pukkelpop wist hij het publiek helemaal in te pakken. Nu dus ook op Moods! met een uitgebreide bezetting.

Het scherp explosieve gezelschap Balkan Beat Box schopte de wervelende Oost-Europese culturele revolutie in gang die het stof uit de New Yorkse underground deed waaien. Balkan Beat Box verzoenen Oost-Europese klanken met rebelse geluiden van industriële rock, punk en elektronica. Met flarden Arabische en Aziatische muziek en dubby hiphopgeluiden blazen ze een opwindend feestje uit hun longen en instrumenten. Een uiterst dansbaar én visueel circus dat drijft op spontaniteit en anarchie. Feesten geblazen op 5 augustus.

Nog op 5 augustus zie je Black Flower aan het werk. De band brengt een verrassende sound, die zich laat vatten in de combi van termen als ‘melancholisch’, ‘sensueel’ en ‘exotisch’. De groep heeft een hoorbare fascinatie voor de meest uiteenlopende culturen en artiesten als o.a. Mulatu Astatke en Fela Kuti. Invloeden uit zowel jazz, funk, Ethiogroove, Afrobeat, blues en oosterse muziek worden ook live gekneed tot een broeierig én meeslepend geheel met een party feel.’Artifacts’ is de opvolger van het in 2014 gelauwerde debuut ‘Abyssinia Afterlife’.

Alle info: www.moodsbrugge.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 − een =