Moods! pakt uit met Melanie De Biasio

Bekijk Berichten

Ook dit jaar staat Moods! vol goesting klaar om tussen vrijdag 28 juli en donderdag 10 augustus sfeer te strooien in de Brugse binnenstad. Verspreid over 8 concertavonden laat dit frisse stadsfestival u kennis maken met een brede selectie aan relevante geluiden.

Het unieke kader van het Brugse Belfort (binnenplein) doet alvast dienst als decor voor Melanie De Biasio op dinsdag 1 augustus. Na de release van haar tweede album ‘No Deal’ in 2014 werd Melanie De Biasio prompt gecatalogeerd als ‘het beste wat jazz op wereldvlak te bieden heeft’, o.a. door BBC-goeroe Gilles Peterson. Bijna drie jaar later is deze Belgische vocaliste/fluitiste klaar om de wereld andermaal te veroveren met opvolger ‘Blackened Cities’, dat vorig jaar uitkwam op PIAS. De song, die niet minder dan 24 minuten en 16 seconden duurt, is een rauw beeld van haar geliefde thuisstad Charleroi. De Biasio’s mysterieuze stem vlijt zich elegant in de schaduw van Nina Simone, Billie Holiday en Beth Gibbons van Portishead. Ongrijpbare, atmosferische jazz met een hoge gevoelsfactor én dito temperatuur.

Alle info: www.moodsbrugge.be.

http://www.moodsbrugge.be

recent

Mdou Moctar :: Funeral For Justice

Mdou Moctar is boos. Er is niet alleen de titel...

Furiosa: A Mad Max Saga

In 1979 draaide George Miller – een spoedarts die...

Hit Man

De films van de Amerikaanse independent-regisseur Richard Linklater worden...

BLUES PEER 2024 :: Muddy Water

18 mei 2024Blues Peer

De Peerse zandgrond had de laatste tijd al heel...

Rock am Ring, 7-9 juni

Op Rock Am Ring begin juni kunnen festivalgangers die...

verwant

Eindejaarslijstje 2023 van Lennert Hoedaert

Melanie de Biasio :: Il Viaggio Dé plaat die...

enola’s vijftig beste platen van de jaren ’10

Dit is het allerbeste wat het decennium heeft voortgebracht. Video...

Melanie De Biasio

29 augustus 2019OLT Rivierenhof, Deurne

Melanie De Biasio

1 juli 2018Gent Jazz

Melanie De Biasio :: Lilies

Met de gekende gratie daalt Melanie De Biasio af...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in