Moods! pakt uit met Melanie De Biasio

Ook dit jaar staat Moods! vol goesting klaar om tussen vrijdag 28 juli en donderdag 10 augustus sfeer te strooien in de Brugse binnenstad. Verspreid over 8 concertavonden laat dit frisse stadsfestival u kennis maken met een brede selectie aan relevante geluiden.

Het unieke kader van het Brugse Belfort (binnenplein) doet alvast dienst als decor voor Melanie De Biasio op dinsdag 1 augustus. Na de release van haar tweede album ‘No Deal’ in 2014 werd Melanie De Biasio prompt gecatalogeerd als ‘het beste wat jazz op wereldvlak te bieden heeft’, o.a. door BBC-goeroe Gilles Peterson. Bijna drie jaar later is deze Belgische vocaliste/fluitiste klaar om de wereld andermaal te veroveren met opvolger ‘Blackened Cities’, dat vorig jaar uitkwam op PIAS. De song, die niet minder dan 24 minuten en 16 seconden duurt, is een rauw beeld van haar geliefde thuisstad Charleroi. De Biasio’s mysterieuze stem vlijt zich elegant in de schaduw van Nina Simone, Billie Holiday en Beth Gibbons van Portishead. Ongrijpbare, atmosferische jazz met een hoge gevoelsfactor én dito temperatuur.

Alle info: www.moodsbrugge.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × vier =