Newmoon loopt warm met nieuwe video

Volgende week vrijdag verschijnt de langverwachte debuutplaat van Newmoon, maar begin deze week liet de band al een tweede nieuw nummer op de wereld los. Ook de bijhorende clip mag er zijn.

Fans van The Cure, Slowdive, Smashing Pumpkins en The Pains Of Being Pure At Heart zullen hun hartje kunnen ophalen aan de Antwerps-Gentse band. Newmoons nummers klinken namelijk tegelijk heavy, catchy én melodisch. Die adjectieven horen ook bij “Helium”.

Voor de videoclip nodigde de band vrienden uit om te dansen op de muziek. Die spontane choreografie zorgt voor een leuk contrast met het vrij donkere nummer gedreven door heerlijk melancholische gitaren. Als opwarmer voor de plaat kan dat tellen.

Space verschijnt op 14 oktober via PIAS. Newmoon speelt op 27 oktober in het voorprogramma van Minor Victories in de Botanique. Op 10 december vindt de releaseshow plaats in de AB Club. Allen daarheen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 − 1 =