John Cale, Dave Harrington Group en meer voor Gent Jazz

De affiche van de 15de editie van Gent Jazz Festival is bijna compleet. De organisatie maakt vandaag de namen bekend van John Cale, Dave Harrington Group, Oaktree, Kamikaze, ALA.NI, Allen Stone, Day Fly en The Germans.

Op 9 juli vullen John Cale en de Dave Harrington Group het programma op het hoofdpodium verder aan. Oaktree sluit af op 9 juli op de Garden Stage. Max Richter wijzigt nog licht het repertoire van zijn concert en kiest voor een combinatie van The Blue Notebooks en Infra, en niet voor Sleep zoals eerder aangekondigd.

Zoals eerder bekendgemaakt, staat zondag 10 juli volledig in het teken van Gentse bands. Hier komt de band Kamikaze (met Bart Maris, Filip Wauters, Kristof Roseeuw en Tom Wouters) eenmalig (?) terug samen om deze festival dag af te sluiten.

De festivaldag van 14 juli, met onder anderen Jill Scott en Lianne La Havas, wordt aangevuld met de Londense ALA.NI en de soul van Allen Stone op de Garden Stage. Een dag later vindt het Nederlandse Day Fly, dat schippert tussen soul en hiphop, zijn weg naar De Bijloke. De laatste dag van het festival mogen The Germans het slotakkoord plaatsen van de vijftiende editie van Gent Jazz Festival.

Gent Jazz Festival levert ook actieve inspanningen om jonge muzikanten te stimuleren en helpen groeien. Zo is er Jong Jazztalent Gent, een gezamenlijk initiatief met Brouwerij Duvel Moortgat. In 2015 won het Wout Gooris Trio de wedstrijd en kreeg de band een jaar de tijd om een bijzonder project te realiseren. Het resultaat zal tijdens deze editie van Gent Jazz Festival voor het eerst live te zien en uiteraard te beluisteren. Ook dit jaar gaat Jong Jazztalent Gent opnieuw op zoek naar een laureaat. De inschrijving voor de wedstrijd verloopt via het populaire VI.BE-platform van Poppunt. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door een groep professionelen uit de sector.

Daarnaast wordt binnen een samenwerkingsproject met HoGent Conservatorium jaarlijks een gastmuzikant gevraagd om met een groep studenten van het conservatorium een coaching project uit te werken. Dit jaar gaan maar liefst drie gastmuzikanten aan de slag met 3 verschillende projecten.

Gent Jazz is er van 7 t/m 16 juli met o.a. Lianne La Havas, John Scofiels, dEUS, Max Richter, Balthazar, Kamasi Washington, St Germain en Ibeyi. Alle info: www.gentjazz.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeven − 4 =