Bonnie ‘Prince’ Billy verzamelt Peel Sessions

Met Pond Scum verzamelt Bonnie ‘Prince’ Billy de sessies die hij bij de legendarische BBC-DJ John Peel speelde voor zjin Peel Sessions. De plaat is eind deze maand al verkrijgbaar

Zes keer speelde Bonnie ‘Prince’ Billy in het programma van John Peel, drie daarvan worden nu gebundeld op Pond Scum. Het zijn sessies die Will Oldham in al zijn naaktheid tonen, al mag muzikant Dave Heumann, die vorig jaar nog het album Here in the Deep uitbracht, op de eerste vier nog meezingen. Oldham covert onder andere Princes “The Cross”, maar pakt ook uit met het nog niet eerder uitgebrachte “Beezle”.

De Peel Sessie van“Rich Wife Full of Happiness” kan je als voorproever online beluisteren en downloaden, maar verschijnt niet op het album Pond Scum. De plaat is al beschikbaar in voorverkoop en ligt vanaf 22 januari in de winkel.

Pond Scum

 1. (I Was Drunk At The) Pulpit
 2. Death To Everyone
 3. Arise, Therefore
 4. Jolly Five (64)
 5. Beezle
 6. Jolly One (2/15)
 7. When Thy Songs Flows Through Me
 8. The Houseboat (O How I Enjoy The Light)
 9. Trudy Dies
 10. The Cross
 11. Stable Will
 12. The Idol On The Bar
 13. “Rich Wife Full of Happiness”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien − 10 =