Couleur Café presenteert eerste namen

Meer dan 1500 enthousiastelingen hebben hun wishlist ingevuld teruggestuurd. Uit al die antwoorden weerklonk een grote vraag naar diversiteit: Jamaica, Balkan, hiphop, Latin en Belgische lievelingen. “Geef ons de wereld op een dienblad, en verras ons.” De meest legendarische edities van Couleur Café waren dan ook altijd de kleurrijkste. In dat opzicht belooft deze eerste aankondiging van het festival veel goeds. Drie acts die het beste uit drie continenten vertegenwoordigen.

Chronixx staat deze zomer voor het eerst op Couleur Café. De razend populaire geniale Jamaïcaan heeft de roots-reggae met succes aan zo’n verjongingskuur onderworpen dat we over een revival kunnen spreken. Hij is zijn ster aan het reggaepantheon aan het binnenhalen.

De vervaarlijkste zoon van de Balkan is Goran Bregovic: ooit de grootste ster aan het Joegoslavische rockfirmament, dan een gelauwerde soundtrackmaker, maar vooral steevast een heerser op het podium. Zijn imposante Wedding and Funeral Orchestra (een mengeling van blazers, operazangers, doedelzakken, strijkers, Bulgaarse- en Romazangers) trekt het publiek steevast mee in een roodgloeiende, kolkende set. Eén die nog lang zal nazinderen.

Tenslotte de man die door de legendarische drummer Tony Allen de verpersoonlijking van de Ghanese highlifescene genoemd wordt: Afrikaanse grootmeester Pat Thomas en zijn Kwashibu Area Band, afrobeat-funk van de bovenste plank. “The Golden Voice of Africa” heeft sinds de jaren ’80 geen greintje relevantie verloren.

Nog tot 11 januari 2016 kan de voordelige X-Mas Pass aangekocht worden aan prijzen die 15 € lager liggen dan de combitarieven (met en zonder camping) van 2015! Eind februari start de officiële verkoop tegen standaardprijzen en kondigt Couleur Café nieuwe namen aan.

Couleur Café vindt plaats van 1 t/m 3 juli in Tour & Taxis te Brussel. Info en tickets: www.couleurcafe.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien − negen =