Little Waves met Marble Sounds en Damien Jurado

Ook dit jaar serveert het sympathieke Little Waves festival weer topper uit het indiepop, singer-songwriter en Americana genre. Met Damien Jurado en Marble Sounds (met strijkorkest) maakt het festival zijn eerste namen bekend. Ook de early bird ticketverkoop is vandaag gestart.

‘Changes on the horizon.’ Marble Sounds slaat, twee jaar na hitsingle ‘Leave A Light On’, een nieuwe straat in met ‘Tautou’ – een piano bepaalt er het verkeer en strijkers huilen er melancholisch. ‘Tautou’ is na ‘Nice Is Good’ (2010) en ‘Dear Me, Look Up’ (2013) het derde album van de band rond zanger Pieter Van Dessel. Tijdens Little Waves 2016 pakken ze groots uit, met 17 muzikanten, waaronder het Casco Phil (The Chamber Orchestra of Belgium). Dit belooft een topper te worden, en krijgt een prominente plaats op één van de podia.

De Amerikaanse singer-songwriter Damien Jurado bevestigt al ruim 15 jaar zijn faam als begenadigd songschrijver. Jurado bracht al vele albums uit van een hoge kwaliteit met zowel fraaie als droefgeestige nummers. Zijn rauwe ‘selfmade’ persoonlijkheid zit diep in de muziek geworteld en hij past dan ook moeiteloos thuis in het rijtje Bill Callahan, Bonnie ‘Prince’ Billy en Nick Drake. Met ‘Brothers and Sisters of the Eternal Son’ zet de uit Seattle afkomstige Damien Jurado het elfde studioalbum op zijn naam.

Little Waves vindt plaats op zaterdag 9 april in C-Mine Cultuurcentrum in Winterslag (Genk). Info en tickets: www.littlewaves.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

6 + negen =