Pinkpop pakt uit met Red Hot Chili Peppers en Rammstein

Pinkpop kan officieel de eerste namen voor de 47e editie bekend maken. Niemand minder dan Red Hot Chili Peppers en Rammstein komen in 2016 naar Landgraaf. Daarmee heeft het festival meteen twee van de drie headliners te pakken.

Beide bands behoeven eigenlijk geen introductie meer. Red Hot Chili Peppers, bestaande uit frontman Anthony Kiedis, bassist Flea, drummer Chad Smith en de ‘nieuwe’ gitarist (sinds 2010) Josh Klinghoffer, staat al sinds de jaren ’80 aan de top en is één van de meest succesvolle rockacts uit de geschiedenis. Met hun combinatie van funk, rap, punk en rock scoorde de band grote hits met o.a. ‘Under The Bridge’, ‘Give it Away’, ‘Scar Tissue’, ‘Californication’ en ‘Snow’. Red Hot Chili Peppers zorgde in 2006 nog voor een uitverkocht Pinkpop festival.

Rammstein komt na zes jaar terug naar Landgraaf. De zeskoppige band met voorman Till Lindemann speelt al 21 jaar in dezelfde bezetting waarmee de band vandaag de dag tot de top van de metal- en rock scene behoort, miljoenen albums verkocht en op alle grote festivals en zalen in de wereld heeft gespeeld. Een show van de Duitse theatrale metal grootheid staat afgezien van de ijzersterke muziek ook nog altijd garant voor bizarre verkleedpartijen en vuurwerpers. Kortom, een waar spektakel waarbij provocatie niet uit de weg wordt gegaan.

De 47ste editie van Pinkpop vindt plaats op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juni 2016 op het vertrouwde festivalterrein van Megaland in Landgraaf. De kaartverkoop van Pinkpop start op zaterdag 20 februari 2016. Alle info: www.pinkpop.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

8 + 10 =