Genk On Stage vult affiche aan met The Scabs, Marco Z, Tourist LeMC en veel meer

Minder dan een maand en de eerste muziekakkoorden weerklinken vanop de Genk On Stage-podia. Ook deze week worden er opnieuw namen aan de affiche toegevoegd. En voor ieder wat wils! Van een singer-songwriter over oervlaamse rock-‘n-roll tot nationale én internationale hiphop. Naast The Scabs, Marco Z, Chrome Brulée en Tourist LeMC vullen 10 andere namen de line-up van de Factor J-podia aan.

De Belgische seks, drugs & rock ’n roll werd uitgevonden en gefinetuned door de mannen van The Scabs. Ondertussen staan ze al 34 jaar op het podium, in verschillende formaties maar telkens met stevige rocksongs die het publiek weet te smaken. Klassiekers als ‘Hard Times’ en ‘Robbin’ The Liquor Store’ maar ook meer recente nummers uit hun laatste album ‘Ways of a Wild Heart’ zullen zaterdag jonge en oude rockharten voor de Main Stage sneller doen slaan.

Met ‘I’m a Bird’ heeft Marco Z zich een plaatsje verzekerd in het collectieve muziekgeheugen. Maar de Limburger heeft nog zoveel meer in zijn mars en dat bewees hij met zijn sterke tweede dubbel-cd die sinds kort in de winkel ligt. Samen zijn excellente live band staat hij vrijdag op de Main Stage.

Met de 42-jarige rapper Pharoahe Monch en de Antwerpse hiphopper Tourist LeMC weet Factor J twee talenten uit de hiphopscène te strikken. Tourist LeMC en Pharoahe Monch treden zaterdag net voor en net na de Syrische Omar Souleyman aan. Pharoahe Monch is een Amerikaanse rapper geboren in Queens, New York. Hij begon zijn carrière met de groep ‘Organized Konfusion’. In ’99 ging hij solo en bracht hij zijn debuutalbum Internal Affairs. Met zijn single ‘Simon Says’ boekte hij zijn grootste succes.

Tourist LeMC werd de afgelopen maanden bekend met de ondertussen grijsgedraaide single ‘Koning Liefde’. Met zijn album ‘En Route’ ontpopt hij zich als meesterlijk verteller-causeur, en houdt zijn titel van officieus Antwerps stadstroubadour mooi in ere. Hiphopliefhebbers weten dus wat te doen op zaterdag 27 juni.

De Factor J-podia verwelkomen nog meer artiesten op hun affiche: Maverick, Shun Club, Polaroid Fiction, Marmelade Productions feat. Don Luca, Rhinos Are People Too, Zwartwerk, Chrome Brulée, Ellen Steegen, Birds that change colour en Lili Grace. Chrome Brulée spelen tijdens Genk On Stage één van hun zeldzame live show en Lili Grace stellen er hun debuut EP voor.

Het programma is zo voor 95% rond. Volgende week kondigt de festivalorganisatie opnieuw een grote naam aan en zullen ook alle lokale acts aangekondigd worden.

Genk On Stage vindt dit jaar plaats op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juni. De optredens worden verspreid over vijf podia op wandelafstand van elkaar in het centrum van de stad. Onder meer Arsenal, Novastar, Omar Souleyman, Admiral Freebee, Magnus, The Hickey Underworld, Racoon, Team William en Jett Rebel werden reeds bevestigd. Alle info: www.genkonstage.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier + 8 =