Affiche Hookrock compleet

Het Diepenbeekse festival Hookrock heeft zijn huiswerk klaar en presenteert ook dit jaar weer een affiche met talent uit binnen- en buitenland. Op 3 en 4 juli spelen onder meer Samantha Fish, The Dynamite Bluesband, Mud Morganfield en The Hoax ten dans.

Hookrock gaat van start op vrijdag 3 juli met het Belgische Steppin’ Out. Nog van eigen bodem is Kirri Willy & Le Magasin Dangereux met een mix van blues, cajun, country, zydeco en rock. Uit de Verenigde Staten wordt Samantha Fish overgevlogen. Nog maar midden 20 maar al een grote in de blueswereld. Haar optreden op Hookrock is exclusief voor de Benelux. The Dynamite Bluesband (NL) sluit de eerste festivaldag af. Bij ons nog relatief onbekend, maar de gesmaakte doortocht in “De Wereld Draait Door” kan daar wel eens verandering in brengen.

Lightin’ Guy Verlinde & Tiny “Legs” Tim (BE) geven op zaterdag 4 juli de aftrap. De charmante 31-jarige Lydia Warren (USA) kan heel wat adelbrieven voorleggen en speelde op talloze festivals in de States. In het voorprogramma spelen van sterren als BB King, Buddy Guy, Jimmy Vaughan, … kan ze alvast van haar bucketlist schrappen. Spek naar de bek van West Side Chicago blues.

Laurence Jones (UK) werd met zijn bluesgeweld verkozen als Young Artist Of The Year in het Verenigd Koninkrijk en kan bogen op een uitstekende live reputatie. Zijn talrijke optredens in Europa getuigen van een verregaande belangstelling en zijn jongste worp wordt vlotjes met vijf sterren gequoteerd.

Sugaree is dan weer een mix van Belgisch-Nederlands talent met leden van Seatsniffers, Moonlight Reunion, Los Faulous Frankies en Rhythm Chiefs. De Zweden van The Hightones geven eveneens present. Ook Shawn Holt & The Teardrops (USA) zijn van de partij. Shawn begon op zijn 17de blues te spelen als zoon van de legendarische blueslegende Magic Slim. Na diens overlijk nam Shawn de plaats in van zijn vader en ging hij met The Teardrops de baan op. Dat resulteerde in een stevige live reputatie en talrijke nominaties en prijzen konden niet uitblijven.

Hookrock loopt op zijn einde met optredens van Mud Morganfield (USA) en The Hoax. Mud Morganfield is het product van een relatie tussen McKinley Morganfield, beter bekend als Muddy Waters, en Mildred Williams. Geruggesteund door een superband, waar hij laatst te gast mee was bij Jools Holland, kan zijn optreden niet stuk. The Hoax keert terug na een lange rustperiode. Live staan the Hoax bekend voor hun energieke concerten met alle bandleden in de hoofdrol.

Alle info: www.hookrock.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien + 20 =