‘Ivy Tripp’en met Waxahatchee

Katie Crutchfield alias Waxahatchee is bijna rond met haar intussen derde album: Ivy Tripp. De plaat verschijnt op 3 april, maar de eerste single “Air”, die is er nu al.

We hoorden voor het laatst van Waxahatchee in 2013, toen ze met Cerulean Salt voor de dag kwam. Dat album speelde vooral in op de overgang van jeugd naar volwassen worden, zo schreven we toen ook op enola.be: “Cerulean Salt is in de eerste plaats een trieste ode aan het verlies van de onschuld, aan de tijd die onverbiddelijk aan een mens sleurt.” Haar nieuwe plaat, Ivy Tripp, is daarentegen veeleer gericht op het persoonlijke leven van de zangeres op dit moment: “My life has changed a lot in the last two years, and it’s been hard for me to process my feelings other than by writing songs.” Wat de plaat verder nog bijzonder maakt, is de lokale toets. Zo zorgde Kyle Gilbride, die net als de zangeres in Long Island woont, voor de opnames, terwijl de drums werden opgenomen in de turnzaal van een basisschool in Crutchfield’s buurt.

Vanaf mei gaat Waxahatchee met begeleidende band op Europese tournee, maar als je haar dicht bij huis aan het werk wil zien, dan moet je er sneller bij zijn. Komende zaterdag, 31 januari, wordt de zangeres namelijk voor een solo-optreden verwacht in de Brusselse Botanique. Kom alvast in de sfeer met de eerste single, “Air”:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × 5 =