Opnames nieuwe PJ Harvey worden expo

Tussen 16 januari en 14 februari neemt PJ Harvey haar nieuwe album op in het Somerset House in Londen. En het publiek mag een kijkje komen nemen tijdens de opnames.

PJ Harvey heeft iets met opnames op ongewone locaties. Let England Shake — de nummer 1 van enola in 2011 — nam ze op in een klein kerkje in een afgelegen plaatsje in Dorset. Voor haar nieuwe, negende, album neemt ze haar intrek in het monumentale neoclassisistische Somerset House (een populaire locatie voor filmopnames, maar ook een museum) in het centrum van Londen. Het ongewone is dat de opname tegelijk een kunstinstallatie is, getiteld Recording In Progress. PJ Harvey, de gastmuzikanten en producers John Parish en Flood zullen plaatsnemen in een speciaal voor het album ontworpen glazen constructie (met eenrichtingsglas) waardoor bezoekers een unieke blik kunnen werpen op het opname process.

Tickets voor deze unieke expositie zijn ondertussen in een mum van tijd uitverkocht waardoor er niets anders op zit dan te wachten op de release van het album om de resultaten te kunnen beluisteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 − tien =