Muse teast nieuw album met clip van Milaans orkest

Muse postte op 16 december op zijn officiële instagram-pagina een clip waarin een Milaans orkest te zien was. De band werkt op dit moment in de studio aan een opvolger voor The 2nd Law.

Het is alweer twee jaar geleden dat The 2nd Law het zesde album werd uitgebracht. Nu zit Muse opnieuw in de studio om samen met AC/DC producer Mutt Lange te werken aan zijn zevende album, en dat hebben ze al even geteased met een clip van een Milaans orkest op hun officiële instagram-pagina. Wanneer de plaat precies uitkomt is nog niet duidelijk, maar het zal ergens in 2015 worden.

Zanger Matt Bellamy sprak al over de plannen voor het nieuwe album: “Ik heb het gevoel dat het volgende album iets moet zijn dat echt ontdaan is van de extra dingen waarmee we al geëxperimenteerd hebben op de vorige albums, zoals het elektronische, het symfonische en orkest werk.” Maar dus toch een orkest in de studio. Dat dan weer wel.

Bellamy zegt dat hij waarschijnlijk wel wat opmerkingen over gitaarsolo’s die hij eerder maakte, zal moeten tegenspreken. Hij vond namelijk dat gitaarsolo’s niet erg cool waren, maar die zullen waarschijnlijk toch te horen zijn op het nieuwe album. Toen hij vragen van fans beantwoordde op Twitter, hintte hij ook al naar thema’s die zouden kunnen verschijnen op het album. “Diep ecologie, de empathiekloof en de derde wereldoorlog”. Daarnaast werd gesuggereerd dat een vervolg van op “Citizen Erased”, een nummer van op The Origin of Symmetry, op het album zou kunnen verschijnen.

Milan strings

A video posted by @muse on

Muse speelt komende zomer op Rock Werchter. Tickets zijn nu te koop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × 1 =