Alcatraz Festival pakt uit met Nightwish, Behemoth, Accept en meer

Op zaterdag 8 en zondag 9 augustus zullen in totaal 19 bands aantreden op het Alcatraz Festival, dat een waaier aan bands biedt uit het metal- en hardrockmilieu. Met Nightwish maakt de organisatie alvast een headliner bekend en naast hen worden nog tien andere acts aangekondigd.

11 bands hebben hun komst naar Kortrijk inmiddels bevestigd, waaronder Nightwish dat als één van de headliners zal fungeren. Ook op de editie van 2013 was deze Finse band al eens afsluiter op het festival. Toen kwam het nieuwbakken zangeres Floor Jansen voorstellen aan het vijfduizend koppen tellende publiek. Deze keer komt Nightwish haar langverwachte nieuwe album presenteren, dat in maart zal verschijnen.

De tien andere bevestigde acts zijn: Behemoth, Accept, Overkill, Annihilator, Carcass, Death Angel, Powerwolf, Queensrÿche, Armored Saint en D-A-D. Binnenkort volgt de bekendmaking van meer bands waaronder een tweede headliner en twee co-headliners, samen met nog enkele opmerkelijke acts.

Hoe dan ook zullen de organisatoren kosten noch moeite sparen om er opnieuw een uiterst unieke muziekervaring van te maken. Het festival heeft daarbij een eer hoog te houden en zet, naast een spetterende affiche, ook terug honderd procent in op sfeer en beleving. Het doel om het meest gezellige muziekfestival in zijn genre te worden staat nog steeds bovenaan de agenda van de organisatie. Dat het festival in 2015 op een zaterdag en zondag doorgaat zorgt er tevens voor dat men twee volle festivaldagen kan presenteren, die telkens voor de middag zullen aanvangen.

Info en tickets: www.alcatraz.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien − negen =