Public Enemy wenst Def Jam gelukkige verjaardag met reissues

Get your rap moves on, want Public Enemy lanceert heel binnenkort niet één, maar wel twee luxe-uitvoeringen van twee vroegere albums. Aanleiding is het dertigjarig bestaan van platenlabel Def Jam.

Het zijn niet de eerste de beste platen in de bloemetjes gezet wordt. De eerste Public Enemy luxe-editie wordt namelijk een heruitgave van Public Enemy’s misschien wel meest succesvolle album, It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back, en is verkrijgbaar vanaf 24 november. De set bevat drie discs: het originele album uit 1988, een cd met bonus tracks en ook een DVD, met daarop het Fight the Power-concert uit 1989. Bekende nummers op dit album zijn “Bring the Noise” of “Rebel Without a Pause”.

Op 8 december staat de tweede release gepland: die van Fear of a Black Planet, dat oorspronkelijk in 1990 verscheen. Ook hier bevat de special edition het oorspronkelijke album en een bonus tracks-cd. Singles die op dit album wellicht een belletje doen rinkelen: “Fight the Power” of “Welcome to the Terrordome”. Andre Torres, hoofdredacteur van Wax Poetics magazine, plaatst beide platen voor ons in perspectief: “Though it sits in the shadow of It Takes a Nation of Millions to Hold us Back, Fear of a Black Planet is a formidable contender for one of the finest hip-hop albums ever recorded.”

Begin de herinneringen alvast op te halen met deze oldschool versie van “Fight the Power”:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

acht + zes =