Fans Public Enemy financieren nieuwe album

Don’t believe the hype! Aldus Public Enemy in 1988. Van een hype rondom de New Yorkse hiphopgroep is anno 2010 weinig sprake meer en dus deden Chuck D, Flavor Flav, Professor Griff and The S1W en DJ Lord voor hun nieuwe album een beroep op de fans om hun 11e studioalbum op te nemen.

Voor 25 dollar konden the believers, zoals ze worden genoemd een aandeel kopen (via SellaBand) in de nieuwe plaat. Dit bracht uiteindelijk $75.000 op waardoor Public Enemy de opvolger van How You Sell Soul to a Soulless People Who Sold Their Soul??? uit 2007 kan gaan opnemen. De campagne om het album te financieren ging alleszins niet gemakkelijk. Eind vorig jaar liet de band nog weten dat ze de beoogde $250.000 niet opgehaald hadden en dat een album opnemen door alle kosten (nog) niet mogelijk was. Nu doen ze het met een derde van het originele bedrag.

De fans die aandeelhouder zijn kunnen een exemplaar van het album en een T-shirt verwachten, diegenen die groot aandeelhouder zijn gesigneerde cd’s en een bezoek aan de opnamestudio. Wanneer het album uit gaat komen is nog niet bekend, maar de band is alvast blij dat ze na al de problemen nu eindelijk aan de slag kunnen.

“It has been a long and winding road. We’ve had explosive starts, media attention, corporate troubles, media criticism, recalculations and finally resurgence. When its all said and done, the bottom line is that we never lost faith in ourselves, our fams and the future of fan funding as a model”, aldus Public Enemy in een verklaring.

Public Enemy speelt 9 november in de Ancienne Belgique, exact 20 jaar na hun eerste optreden in de AB.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig − twaalf =