Twee albums op de planning voor The Smashing Pumpkins

The Smashing Pumpkins trakteert de fans op twee nieuwe albums, te beginnen met Monuments to an Elegy op 8 december. In de loop van 2015 volgt Day for Night.

Monuments to an Elegy is intussen de achtste plaat voor de band, en is daarmee de opvolger van Oceania uit 2012. Producers van het nieuwe werk, zijn Howard Willing en bandleden Billy Corgan en Jeff Schroeder. Drummer van dienst is Mötley Crüe’s Tommy Lee. David Bottrill stond in voor de mix en Howie Weinberg voor de mastering. Die laatste werkte ook al mee aan de Pumpkins’ albums in de jaren ’90. Volgens de band mogen we ons bij de nieuwe nummers vooral verwachten aan “guitars, guitars, guitars, and more guitars; but more so on the epic side of things than say, grossly metallic”. Met de eerste single, “Being Beige”, kan je meteen nagaan of The Smashing Pumpkins deze belofte waarmaakt. Het album voorbestellen kan ook.

De twee nieuwe platen maken trouwens deel uit van een ruimer muziekproject van 44 nummers waaraan al enige tijd gewerkt wordt: Teargarden by Kaleidyscope. Sinds 2009 zijn Corgan en co dit muzikaal ei aan het uitbroeden, met een eerste productie in 2009, Songs for a Sailor, een volgende plaat in 2010, The Solstice Bare, en Oceania in 2012. Monuments to an Elegy en Day for Night vormen de geplande finale van het project.

Monuments to an Elegy:

  1. Tiberius
  2. Being Beige
  3. Anaise!
  4. One and All
  5. Run2me
  6. Drum + Fife
  7. Monuments
  8. Dorian
  9. Anti-Hero

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 + drie =