Björk vat ‘Biophilia’-concerten op dvd

Met de live-dvd Biophilia Live blaast Björk haar achtste studioalbum nieuw leven in. Die conceptplaat dateert alweer van 2011 en ging gepaard met een heus multimediaproject en visueel erg bijzondere concerten, die wel voor het nageslacht bewaard moesten blijven.

Biophilia Live werd in september 2013 gefilmd in het mooie Londense Alexandra Palace. Regisseurs van dienst zijn Peter Strickland van Berberian Sound Studio en Nick Fenton, die eerder al meewerkte aan Arctic Monkeys At The Apollo en Inni van Sigur Ros. Concertbeelden worden afgewisseld met animaties uit de Biophilia-app en wetenschap- en natuurbeelden geïnspireerd door het album. Daarnaast bevat de dvd extra beeldmateriaal van Björks verblijf in het Japanse Miraikan Museum.

Tracklist:

 1. “Óskasteinar”
 2. “Thunderbolt”
 3. “Moon”
 4. “Crystalline”
 5. “Hollow”
 6. “Dark Matter”
 7. “Hidden Place”
 8. “Virus”
 9. “Possibly Maybe”
 10. “Mouth’s Cradle”
 11. “Isobel”
 12. “Sonnets/Unrealities XI”
 13. “Mutual Core”
 14. “Cosmogony”
 15. “Solstice”
 16. “One Day”
 17. “Náttúra”
 18. “Declare Independence”
 19. “Sacrifice”
 20. “Bat Sounds”

Biophilia live verschijnt op 24 november op cd, dvd en Blu-Ray.

Trailer:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twaalf + achttien =