The Van Jets eren de zee

The Van Jets brengen eindelijk nieuw materiaal uit. Nieuwe single “The Sound of Sea” is het eerste nieuwe werk sinds derde album HALO twee jaar geleden verscheen.

Het nummer is geschreven voor het kunstevenement De Zee – Salut d’honneur Jan Hoet dat nog tot 19 april 2015 in Oostende loopt. De tentoonstelling is een laatste groet aan kunstpaus Jan Hoet, die eerder dit jaar stierf.

“The Sound Of Sea” verwijst vooral naar de jeugdjaren van zanger Johannes Verschaeve, geboren en getogen in Oostende. “Het nummer voert me terug naar mijn jeugdjaren in Oostende, half zat en half zot de nachtelijke zee in rennend. Naakt, een beetje beschaamd, een beetje erotisch. De duistere zee voor jou alleen, heel persoonlijk, als elkaar betastende lijven. Door de duisternis gaan je andere zintuigen open: het geluid van een zee zonder toeristen, het muffe zoutige, je huid in een zwarte olie. In muziek is er ook niets te zien, zoals bij beeldende kunst. Het is juist dàt: horen, voelen… It blows my mind…”, vertelt de frontman.

De band gaat ook samenwerken met kunstfotograaf Dirk Braeckman, zodat het lied ook een visueel luik krijgt. Het resultaat hiervan zal ook worden verwerkt in de tentoonstelling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien − vier =