Nieuwe single voor Shameboy, vierde album in zicht

Shameboy werkt momenteel aan een vierde album. De releasedatum is voorlopig onbekend, maar eerste single “All In For You (Feat. Little Nikki)” is alvast te koop op iTunes.

Het Belgische elektroduo heeft al een heuse reputatie opgebouwd in de muziekwereld. Shameboybrein Luuk Cox, die live bijgestaan wordt door Dominik Friede, heeft aan zo’n dertig albums meegewerkt en werkte als producer voor bekende artiesten als Stromae, Marco Z, Girls in Hawaii en Bert Ostyn. Bovendien mixte hij Outsides van Arsenal en remixte hij hits van onder andere Booka Shade, Kelis en Nicki Minaj.

Shameboy heeft ondertussen al drie albums uitgebracht. Het duo scoorde heel wat succes met de singles “808 State of Mind”, “Rechoqueen” en “Strobot”. Shameboy is nu klaar voor iets nieuws. Het vierde album zal een totaal andere creatie zijn. Dat komt vooral doordat het publiek nu ontvankelijker is dan ooit voor elektronische muziek. “Mijn album wordt minder dance en meer elektronica. Ik wil dat het diep gaat, zonder pretentieus te zijn”, zegt Cox. “ Ik wil een album maken dat door mensen met uiteenlopende smaken geapprecieerd wordt.”

Electro dance is volgens Cox niet langer het exclusieve voorrecht van clubs en wordt bovendien steeds muzikaler. Elektronische dansmuziek wordt nu ook gewoon in de wagen of thuis gespeeld. Deze evolutie is een enorm voordeel voor de multi-instrumentalist. “Ik heb altijd songs willen schrijven, melodische muziek. Volgens sommigen maak ik rare creaties, maar ik ben ervan overtuigd dat we aan het evolueren zijn van de harde electro sound naar warmere, muzikale geluiden”,besluit Cox.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × vijf =